Két rangos plenáris ülés, öt témában 18 helyszíni és 9 előre rögzített szekció, összesen több mint 150 előadó – a témákat tekintve pedig a poszt-covid időszak, a szomszédunkban zajló háború és az energiaválság okozta gazdaságpolitikai kihívások, az uniós források kérdése, a pénz- és tőkepiacok aktualitásai és persze a klímaváltozás egyre érezhetőbb következményei… Ezt kínálja idén az érdeklődőknek a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, a 60. Közgazdász-vándorgyűlés 2022. szeptember 22–23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

A konferencia teljes programja összeállt,
és ide kattintva letölthető.

Az elmúlt két évben – a pandémia miatt – az online térbe kényszerültek a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényei, köztük a közgazdász-vándorgyűlések is. E rendezvények kedvező tapasztalatait visszük tovább az idei konferencián is. A plenáris üléseket, valamint a pénzügyi szekció paneljeit – köztük a Bankvezérek kerekasztalát – élőben közvetítjük a Magyar Közgazdasági Társaság YouTube-csatornáján és a konferencia honlapján. Emellett pedig valamennyi helyszíni szekciót rögzítünk, és ezeket a felvételeket a konferenciát követően elérhetővé tesszük a YouTube-on és a honlapon, valamint az MKT podcast-csatornáján is.

Idén a plenáris előadók között köszönthetjük Matolcsy György jegybankelnököt, Varga Mihály pénzügyminisztert, Csányi Sándort, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatóját és Windisch Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét, Győri Enikő európai parlamenti képviselőt, Szabó Gábor professzor urat, a Szegedi Tudományegyetem volt rektorát, valamint Laurent Maurin urat, az Európai Beruházási Bank vezető közgazdászát is.

A plenáris ülések mellett a helyszínen öt átfogó témában összesen 18 szekcióülést szervezünk. E szekciókban több hazai bank és pénzintézet első számú vezetője, a kormány öt államtitkára (Banai PéterFarkas SándorGyörgy LászlóMayer GáborSteiner Attila), több helyettes államtitkár, az MNB két alelnöke (Virág BarnabásKandrács Csaba), a Költségvetési Tanács elnöke (Kovács Árpád), valamint a legismertebb hazai közgazdászok és gazdasági elemzők (Balatoni AndrásBod Péter ÁkosCsath MagdolnaChikán AttilaPalócz ÉvaSuppan GergelyTörök ZoltánVértes AndrásVirovácz Péter…) osztják meg gondolataikat a hallgatósággal – és persze idén is két olimpiai bajnok lesz a Sportgazdasági Szekció vendége.

A helyszínen 18 panelben olyan témákat vitatnak meg előadóink, mint például:

  • a makrogazdasági előrejelzések pontossága ilyen turbulens környezetben
  • a munkaerő-piac helyzete
  • az élelmiszer-ellátás biztonsága a háború árnyékában
  • a pénz- és tőkepiacok, a bankszektor kilátásai
  • a monetáris politika válaszai a felborult világgazdaságban
  • az Európai Unió gazdaságpolitikai útkeresései
  • vállalati innovációk lehetőségei a jelenlegi gazdasági helyzetben
  • a kiberbiztonság kérdései
  • a kereskedelem, a logisztika és a fintech szektor előtt álló kihívások

A helyszíni szekciókon túl összesen 9 tematikus kerekasztal-beszélgetést rögzítettünk az elmúlt két hétben, stúdiókörülmények között, olyan témákban, mint például:

  • Európa és Magyarország klímasemlegességnek a kérdése és az energiabiztonság
  • a hazai egészségipar kilátásai
  • innováció és precíziós mezőgazdaság
  • a startup-ökoszisztéma helyzete
  • a lakáspiac trendjei, kilátásai a jelenlegi inflációs és kamatkörnyezetben

Ezeket a beszélgetéseket szeptember 22-én 10 órától nézhetik és hallgathatják meg az érdeklődők a konferencia honlapján, valamint az MKT YouTube-csatornáján és podcastjában.


A konferenciára már csak néhány nap maradt jelentkezni:

az előzetes regisztráció szeptember 19-én, hétfőn 16 órakor zárul!

Regisztrációkat egynapos – napijegyes – részvételre is örömmel fogadunk! A konferenciára jelentkezni – az elmúlt évekhez hasonlóan – egy on-line jelentkezési lap kitöltésével és a számlázási adatok pontos megadásával lehet. A nagyon korlátozott számban még foglalható szállásokról bővebb információ ide kattintva található.

A részvételi díjakról és a regisztráció feltételeiről ezen a linken lehet bővebb információt találni.

Egyéni regisztrációhoz kérjük, kattintson ide!