A zöld átmenet támogatása – az energiapiaci szabályozás új irányai. Erre fókuszál a Közgazdasági Szemle folyóirat 2022. májusi, tematikus száma. A kiadványhoz kapcsolódóan a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT), a Közgazdasági Szemle és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közös, online konferenciát szervez 2022. június 15-én, szerdán délután 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Horváth Péter János Folytatható-e a dekarbonizáció az energiaválság idején? című, bevezető előadását követően Somossy Éva Szabina, a MEKH zöldgazdasági szakértője mutat be egy nemzetközi ár-összehasonlító elemzést a magyar Metár-tenderek kapcsán. Ezt követően Csermely Ágnes, a MEKH elemzési és modellezési főosztályvezetője ad áttekintést a naperőművek nagykereskedelmi piaci árakra és a hagyományos technológiák termelésére gyakorolt hatásáról, majd Ringhoffer Örs István, a MEKH főosztályvezető-helyettese és Vedres Péter osztályvezető mutat be egy előrejelzést az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer költségeiről, végül pedig Pék Zoltán energiagazdálkodási specialista az energetikai szabályozás tesztkörnyezetének tapasztalatairól osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel. Az előadásokat követő beszélgetést Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja moderálja.

A tematikus szám tanulmányai a Közgazdasági Szemle honlapján, a http://kszemle.hu/ linken elolvashatók.

A konferencia megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m103ad3e98ca339b6b79854629f208e85
Meeting number: 2375 126 5079
Password: Energia2022

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.