Pathways to gender equality in central banks – ezzel a címmel szervez kétnapos online webináriumot a spanyol és a kolumbiai jegybankokkal együttműködésben a Nemzetközi Közgazdasági Társaság 2022. május 18-19-én a Zoom alkalmazásban.

A webinárium első része a központi bankok kutatói által végzett, egyenlőtlenségeket és egyenlőtlenségeket vizsgáló kutatásokra összpontosít – több jegybank is felvette kutatási menetrendjébe ugyanis az utóbbi időben a sokszínűséggel és befogadással kapcsolatos témákat, ez a rendezvény pedig platformot teremt az új kutatási eredmények bemutatására. A második részben a központi bankoktól független kutatók előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a sokszínűség és befogadás hiányának a központi bankokra gyakorolt hatásairól. A webinárium végül egy panelbeszélgetéssel zárul, amelynek célja a kommunikáció elősegítése és a jövőbeni interakciók megkönnyítése a központi bankokon belüli és kívüli kutatók között.

A webinárium előadói között ott lesz Temesváry Judit, a Fed vezető közgazdásza, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának elnökségi tagja is.

Az online webinárium részletes programja ezen a linken letölthető.

Regisztrálni ezen a linken lehet. A részvétel ingyenes.