Az MKT Közgazdász Életműdíjával kitüntetett, tavaly elhunyt Pulai Miklós emlékére jelentet meg kötetet 2021 végén – a Pulai Miklós Baráti Társasággal együttműködve – a Magyar Közgazdasági Társaság. A könyvben Germuska Pál történész (Magyar Nemzeti Levéltár), valamint Kovács Levente és Müller János (Bankszövetség) egy-egy tanulmánya, továbbá pálya- és kortársak, barátok személyes visszaemlékezései lesznek olvashatók a Magyar Nemzeti Bank korábbi első elnökhelyetteséről, a Bankszövetség legendás főtitkáráról.

A kötetet 2021. december 7-én, kedden 14 órától egy online szakmai rendezvény keretében mutatja be az MKT. A rendezvény a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján lesz követhető.

A könyvbemutató nézőit Sz. Pákozdi Éva, a Pulai Miklós Baráti Társaság egyik vezetője köszönti, majd Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának alelnöke és Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója tart előadást Pulai Miklós szerepéről a modern hazai bankrendszer kialakításában. A könyvet magát a szerkesztő, Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja mutatja be.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m71f86a34a506ff942365f1bafd68fad4
Meeting number: 2373 275 9217
Password: PulaiMiklos2021

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

A 2021. áprilisi Pulai Miklós-emlékkonferencia videófelvétele megtekinthető a https://pulaimiklosbaratitarsasag.blog.hu/ oldalon.

A kötet megjelenését a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank támogatja.