Három nap múlva, szeptember 23-án, csütörtökön 10 órakor kezdetét veszi az 59. Közgazdász-vándorgyűlés. A konferencia plenáris programja élőben, ingyenesen követhető lesz a rendezvény honlapján, a YouTube-on és a Facebookon, a kerekasztal-beszélgetéseknél pedig – bár a pandémia miatt helyszíni közönség nem lesz – a nézők is bekapcsolódhatnak kérdéseikkel a programba a monitorok elől!

Matolcsy György
jegybankelnök; Varga Mihály pénzügyminiszter; Domokos László számvevőszéki elnök; Kaushik Basu, a Világbank korábbi vezető közgazdásza; Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója; Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató és Halmai Péter Széchenyi-díjas akadémikus – ők heten lesznek a két délelőtti plenáris ülés előadói csütörtökön és pénteken. Emellett a konferencia mindkét napján két-két panelbeszélgetés – csütörtökön a Bankvezérek kerekasztala és egy munkaerő-piaci panel, pénteken pedig egy makrogazdasági-versenyképességi, valamint egy európai uniós panelbeszélgetés – várja majd az érdeklődőket a rendezvény honlapján, a Facebookon és a YouTube-on. Ezekhez a panelbeszélgetésekhez az érdeklődők a sli.do alkalmazással küldhetik el akár már most is a kérdéseiket. Az ehhez szükséges linkek és rendezvénykódok megtalálhatók a vándorgyűlés honlapján, a plenáris programban.
Az élőben közvetített előadások és panelbeszélgetések mellett idén rekordszámú, összesen 22 tematikus szekció várja az érdeklődőket csütörtökön délelőtt 10 órától a konferencia honlapján, YouTube-oldalán és az MKT podcastjában. Az európai uniós szekcióban öt közép-európai jegybanki alelnök vitatja meg az euró bevezetésének kihívásait, de szó esik majd a koronavírus-járványnak a munkaerőpiacra, a kereskedelemre, az ipari értékláncokra, a startupokra, a nemzetközi kockázatokra, a versenyképességre vagy éppen a műkincs-kereskedelemre gyakorolt hatásairól is. A 22 előre rögzített szekció részletes, teljes programja ezen a linken elérhető.
Az első kézből érkező információkért érdemes tehát már most feliratkozni a Magyar Közgazdasági Társaság YouTube-csatornájára és podcastjára, valamint lájkolni a konferencia Facebook-oldalát!

Kapcsolódó linkek: