Az agrárszakképzés és -felsőoktatás új modelljéről, valamint a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés aktualitásairól szól az 59. Közgazdász-vándorgyűlés mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szekciója, amelynek külön rangot ad, hogy az érdeklődőket Nagy István agrárminiszter köszönti majd. A szekció két panelbeszélgetését hétfőn reggel rögzítettük az MKT közösségi terében.

Az agrár-felsőoktatás megújításáról szóló panelbeszélgetés felkért előadói Szinay Attila, az Agrárminisztérium szakképzésért is felelős közigazgatási államtitkára és Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora voltak – őket Zöldréti Attila, az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke kérdezte.

A szekció második blokkjában a Közös Agrárpolitika és a vidékfejlesztés aktualitásait, az előttünk álló időszak terveit vitatta meg Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár és Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár a beszélgetés moderátorával, Vajda Lászlóval, a szakosztály társelnökével.

A beszélgetések – a többi szekció programjával együtt – szeptember 23-án, csütörtökön 10 órától lesznek megnézhetők-meghallgathatók a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ honlapon.