Öt közép-európai ország – Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – jegybanki alelnökei vitatják meg az euró bevezetésének feltételeit, előnyeit és hátrányait az 59. Közgazdász-vándorgyűlés európai uniós szekciójában!

A Monetary decisions in Central Europe. Euro today, tomorrow or after tomorrow? címet viselő panelbeszélgetésben – amelyet szeptember elsején este rögzítettünk – Marek Mora, a Cseh Nemzeti Bank alelnöke; Michael Faulend, a Horvát Nemzeti Bank alelnöke; Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Marta Kightley, a Lengyel Nemzeti Bank első alelnöke és Ľudovít Odor (Ódor Lajos), a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke vitatta meg a témát Iván Gábornak, a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya elnökének, az Európai Unió Tanácsa igazgatójának moderálásával.

A beszélgetés – a konferencia többi szekciójával együtt – szeptember 23-án, csütörtökön 10 órától lesz megnézhető, meghallgatható a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ oldalon, valamint az MKT YouTube-csatornáján és az MKT podcastjában.