Az agrárszakképzés és -felsőoktatás új modelljéről, valamint az EU Közös Agrárpolitikájának és vidékfejlesztési politikájának magyarországi alkalmazásról szól majd az 59. Közgazdász-vándorgyűlés mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szekciója.

A szekcióban – Nagy István agrárminiszter köszöntőjét követően – az agrár-szakképzést és -felsőoktatást vonzóvá tévő, új modellről beszélget Szinay Attilával, az Agrárminisztérium szakképzésért is felelős közigazgatási államtitkárával és Gyuricza Csabával, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorával Zöldréti Attila, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke.

Nagy ugrásra készül a Közös Agrárpolitika és a vidékfejlesztés az elkövetkező években Magyarországon. Ennek az ugrásnak az irányairól beszélget a szekció második felében Juhász Anikóval, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárával és Viski Józseffel, a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárral Vajda László, az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának társelnöke.

A szekció panelbeszélgetéseit szeptember elején rögzítjük és az 59. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, szeptember 23-án 10 órakor tesszük elérhetővé a konferencia honlapján.

A Magyar Közgazdasági Társaság a járványhelyzet okozta kockázatokat és bizonytalanságokat mérlegelve az idei konferenciát 2021. szeptember 23-24-én a tavalyihoz hasonlóan hibrid formában, élő internetes videóközvetítéssel rendezi meg. Az élő videóstreamet a YouTube-on és a Facebookon ingyenesen követhetik majd figyelemmel az MKT tagjai és a gazdaság ügyei iránt érdeklődők.

Az 59. Közgazdász-vándorgyűlés plenáris és szekcióelőadásai, valamint panelbeszélgetései megtekinthetők lesznek a konferencia honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen, és ugyanitt már megtalálható a vándorgyűlés folyamatosan bővülő, részletes programja is.