Újabb három évre Baráth Etele volt Európa-ügyi minisztert, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság korábbi tagját, az MKT elnökségi tagját választotta elnökévé egyhangú szavazással a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya csütörtökön.

A szakosztály a pandémia miatt online módon tartotta meg tisztújítását, ahol a szavazó tagok a szakosztály alelnökeivé választották Essősy Zsombort, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatóját és Heil Pétert, az Európai Parlament fejlesztéspolitikai szakértőjét, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi alelnökét, a szakosztály eddigi titkárát. A tagok úgy döntöttek, hogy a Fejlesztéspolitikai Szakosztály titkári tisztét a következő három évben Szebeni Dávid, az Enrawell Consulting Kft. stratégiai igazgatója, alapítója töltse be. Az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának további elnökségi tagjai Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgazója és Szatmári Péter, a Kodolányi János Egyetem tudományos és fejlesztési rektorhelyettese lettek.

Ugyancsak online módon tartotta meg tisztújítását a napokban az MKT Társadalomgazdasági Szakosztálya is. Itt a szavazó tagok egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a szakosztály elnöki tisztét a következő három évben is Vass Csaba habilitált társadalomtudós, médiakutató, filozófus töltse be. A tagok döntése értelmében a szakosztály alelnökei Bogár László egyetemi docens; Szegő Szilvia Mária egyetemi docens és Somogyi Ferenc egyetemi docens lettek. A szakosztályi titkári feladatokat újabb három évre Szalay Zsuzsanna egyetemi adjunktus töltheti be. A szavazó tagok támogatták, hogy az MKT Társadalomgazdasági Szakosztályának további elnökségi tagjai Asztalos László György egyetemi magántanár, az Állami Biztosításfelügyelet volt vezetője; Gábor József ny. közigazgatási államtitkár; Varga István mérnök, az MNB Felügyelőbizottságának egykori tagja és Várhelyi Krisztina egészségügyi menedzser szakközgazdász legyenek.

Mindkét szakosztály megújult elnökségének gratulálunk, munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!