Digitalizációs szintugrás: a hazai versenyképesség kulcsa? Ezzel a címmel szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási Szakosztálya 2021. június 3-án, csütörtökön 15 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Baksay Gergely, az MNB közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke, az országos elnökség tagja; Both Vilmos, az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért mikro- és startup-tagozatának vezetője, a Bottom Line Kft. ügyvezetője; valamint Czimbalmos Levente, a Modern Vállalkozások Programjának szakmai vezetője. Felkért hozzászóló: Losonci Dávid, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, a Vállalatgazdaságtan Intézet igazgatója. A beszélgetés moderátora Kozma Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának elnöke.

A résztvevők olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy miként függnek össze a vállalatok digitalizációs törekvései egy ország versenyképességével; milyen döntések segíthetik a továbblépést vállalati, üzleti közösségi szinten a digitalizációs hatékonyság jelenlegi hazai szintjéről; milyen szakpolitikai beavatkozások, piaci ösztönzők kívánatosak a fejlődés előmozdításához országos szinten; vagy hogy ilyen feladatok adódnak az egyes szereplőknek ebben a folyamatban.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m75ce4d86d0cd158cd1a31fbbc726afdd
Meeting number: 163 306 7690
Password: Digital2021

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.