Magyarország 2030-2040: Esélyek és akarat – ezzel a címmel szervez szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2021. május 27-én, csütörtökön 15 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A panelbeszélgetés résztvevői: Bojár Gábor fizikus, a GRAPHISOFT alapítója; Boros Tamás politikai elemző, az Egyensúly Intézet igazgatója és társalapítója; Botos Barbara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára; Chikán Attila akadémikus, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke; valamint Filippov Gábor történész, politológus, az Egyensúly Intézet kutatási igazgatója. Felkért hozzászólók: Gál Zoltán, a Magyar Regionális Tudományi Társaság elnöke, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, a KRTK Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa és Salamin Géza, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézetének intézetvezető egyetemi docense. A beszélgetés moderátora Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság korábbi tagja, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mb9a95e79f1c7f1dc92901e14bfd86ae7
Meeting number: 163 192 6581
Password: Fejlpol2021

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Kapcsolódó dokumentumok:
Boros Tamás – Filippov Gábor: Magyarország 2030 – Jövőkép Magyarországnak (pdf)