Újabb három évre Chikán Attila akadémikust választotta elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya kedden.

A szakosztály keddi, tisztújító ülése a kormány és az MNB versenyképességi politikájáról szóló szakmai beszélgetéssel kezdődött. A beszélgetés résztvevői: Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke, az országos elnökség tagja; György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnökségi tagja és Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágának vezetője. A beszélgetés moderátora Chikán Attila akadémikus, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke volt.

A beszélgetés visszanézhető az MKT YouTube-csatornáján:

Az előadás és az azt követő beszélgetés meghallgatható az MKT podcast-csatornáján:

A járványhelyhez miatt – több más szakosztályunkhoz hasonlóan – online formában tartotta meg tisztújítását a Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztály. A szavazásra jogosult, tehát nem tagdíjhátralékos tagoknak egy hetük volt arra, hogy szavazzanak a jelöltekre. A szavazó tagok 38 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással újabb három évre a szakosztály elnökévé választották CHIKÁN ATTILA akadémikust. A szavazó tagok 37 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással újabb három évre a szakosztály a szakosztály titkárává választották LACZKÓ TIHAMÉR közgazdászt.

A szavazati jogukkal élő tagok 36 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodással támogatták, hogy az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagjai a következő szakemberek legyenek: BALATONI ANDRÁS, az MNB közgazdasági elemzésekért és előrejelzésekért felelős igazgatója; GYŐRFFY DÓRA, a PPKE egyetemi tanára; HORVÁTH ÁGNES, a MOL Nyrt. vezető közgazdásza; KÓNYA ISTVÁN, a BCE egyetemi tanára; PALÓCZ ÉVA, a KOPINT-Tárki vezérigazgatója; valamint SZEBENI DÁVID, az Enrawell Kft. stratégiai igazgatója.

A szakosztály elnökségi tagjainak a megválasztásukhoz ezúton gratulálunk, munkájukhoz jó egészséget, sok sikert kívánunk!