A koronavírus-járvány első hullámának hatása a foglalkoztatásra és a vállalatok árbevételére – ezzel a címmel jelenik meg Köllő Jánosnak, a KRTK KTI tudományos tanácsadójának és Reizer Balázsnak, a KRTK KTI tudományos munkatársának tanulmánya az áprilisi Közgazdasági Szemlében. A cikk apropóján a Magyar Közgazdasági Társaság és a Közgazdasági Szemle online szakmai tanácskozást szervez 2021. április 26-án, hétfőn 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény keretében a szerzők, Köllő János és Reizer Balázs ismertetik a tanulmány főbb eredményeit, megállapításait, majd Artner Annamária, a KRTK VKI tudományos főmunkatársa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja; Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MTA doktora, az MKT alelnöke és Palócz Éva, a Kopint Tárki Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke osztja meg gondolatait a témában a hallgatósággal. A rendezvény levezető elnöke Bagó József, a Belügyminisztérium vezető kormányfőtanácsosa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke lesz. A résztvevőket Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja köszönti.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mfe16f63d9a3cf4b422f3a7a8a91bc71f
Meeting number: 181 701 0936
Password: Covid2021

A Magyar Közgazdasági Társaság tagjai most féláron fizethetnek elő a Közgazdasági Szemlére! A legrangosabb hazai közgazdasági tudományos folyóiratnak 11 száma jelenik meg egy évben. Az MKT tagjai – amennyiben nincs tagdíjelmaradásuk – most féláron, 26.400,- forint helyett 13.200,- forintért fizethetnek elő a folyóiratra. Kérjük, amennyiben élni szeretne a kedvezményes előfizetéssel, az ezen a linken elérhető űrlapon küldje el megrendelését! Az előfizetési díj átutalásához szükséges banki adatokat e-mailen küldi el az érdeklődőknek a Szemle szerkesztősége.

A rendezvényt élőben közvetítjük az MKT YouTube-csatornáján.