Újabb három évre Birinyi József UNESCO FIAMP-díjas filmrendező, operatőr, népzenekutató, a Hungarikum Szövetség elnöke, a KÓTA társelnöke töltheti be a Magyar Közgazdasági Társaság Kultúragazdasági Szakosztályának elnöki tisztét. A szakosztályi tagok a pandémia miatt online formában megtartott tisztújításon szintén újraválasztották a szakosztályi titkári posztra Mérészné Szántó Irén közgazdászt, megfelelési tanácsadót, belső ellenőrzési vezetőt, egyetemi vendégoktatót.

A szakosztály keddi, tisztújító ülése Fülöp Józsefnek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kreatív iparért felelős miniszteri biztosának szakmai előadásával kezdődött, aki a magyarországi kreatív ipar helyzetéről, lehetőségeiről, kilátásairól osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Az előadás az MKT YouTube-csatornáján visszanézhető:

Az előadás és az azt követő beszélgetés meghallgatható az MKT podcast-csatornáján:

A járványhelyhez miatt – több más szakosztályunkhoz hasonlóan – online formában tartotta meg tisztújítását a Kultúragazdasági Szakosztály. A szavazásra jogosult, tehát nem tagdíjhátralékos tagoknak öt napjuk volt arra, hogy szavazzanak a jelöltekre. Végül egyhangú szavazással választották meg szakosztályi elnöknek Birinyi Józsefet, valamint szakosztályi titkárnak Mérészné Szántó Irént.

Ugyancsak egyhangú szavazással döntöttek a tagok a szakosztály alelnökeiről: e posztokat a következő három évben Joó Lajos szervezetfejlesztő, stratégiai tanácsadó, vezető tréner, oktatásfejlesztő, közművelő és Ulicsák Béla közgazdász, projekt-portfóliómenedzser, a BCE Budapest Business School projektmenedzsment tantárgy tanára, a BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft. műszaki igazgatója tölthetik be.

A szavazó tagok egyhangú szavazással úgy döntöttek, hogy az MKT Kultúragazdasági Szakosztályának elnökségi tagjai a következő szakemberek legyenek: Csernák József közgazdász, adjunktus, a MATE Károly Róbert Campus tanára; Kirják Róbert közgazdász, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója; Major Gyöngyi közgazdász, egyetemi docens, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja; Merliot-Almássy Eszter, a BGE tanára, docens; Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, dramaturg, kulturális menedzser, díszlet- és jelmeztervező, színigazgató, a Pro-Kultúra Sopron Kft. ügyvezető igazgatója; Tóth Ákos közgazdász, kultúragazdaság PhD; valamint Veres Pál közgazdász, oktatáspolitikai szakértő, a BCE docense.

A szakosztály elnökségi tagjainak a megválasztásukhoz ezúton gratulálunk, munkájukhoz jó egészséget, sok sikert kívánunk!