A „láthatatlan munka” címmel szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Demográfiai Szakosztálya 2021. március 22-én, hétfő 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A panelbeszélgetés résztvevői: Horváth Júlia Borbála kulturális antropológus; Szép Katalin statisztikus; Benda József szocializációkutató, az MKT Demográfiai Szakosztályának elnöke; Gál Róbert társadalomkutató és Sik Endre szociológus. A beszélgetést Tóth Pál Péter demográfus moderálja.

A résztvevők a következőkre keresik a választ: A mindennapi életünkhöz, háztartásunk működtetéséhez szorosan hozzátartozik nemcsak a munkával megszerzett pénzjövedelem, hanem a senki által meg nem fizetett tevékenységek sora. Ilyen pl. a gyermeknevelés, a főzés, a mosás, a takarítás, a kerti munka, az idősebb hozzátartozók segítése és ápolása… Azért nevezik ezt „láthatatlan munkának”, mert nem mérik a költségeit, mintha az nem járulna hozzá a háztartások működéséhez, a gazdaság teljesítményéhez. De vajon valóban munka-e az, amit nem „mérünk”? Többet ér-e, ha egy szakács munkahelyén főz vagy otthon? Ha egy óvodai nevelő az óvodában foglalkozik a gyerekekkel vagy otthon a sajátjaival? Minden „láthatatlan munkáért” kell hogy fizetség járjon?

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m19147b38ab9d1ee94cb37647306d0457
Meeting number: 181 095 8101
Password: Lathatatlan2021

A beszélgetést élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.