A babaváró kölcsön hitelpiaci és reálgazdasági hatásairól jelenik meg egy tanulmány a Közgazdasági Szemle februári számában, három MNB-s szakértő tollából. A Magyar Közgazdasági Társaság a Közgazdasági Szemlével együttműködésben a cikk kapcsán egy online szakmai rendezvényt szervez 2021. február 22-én, hétfőn 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény keretében a szerzők – Fellner Zita, Marosi Anna és Szabó Beáta – ismertetik a tanulmány és az azt megalapozó jegybanki kutatás főbb megállapításait, eredményeit, majd ezt követően Florova Anna, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatója és Balla Ákos, a Balla Ingatlaniroda vezetője osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel. A rendezvény elején Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja köszönti a résztvevőket. A beszélgetés moderátora Palkó István, a Portfolió.hu vezető elemzője, az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnökségi tagja lesz.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mad89004aae5e758549f39de30dc090ae
Meeting number: 181 339 3576
Password: Babavaro2021

A Magyar Közgazdasági Társaság tagjai most féláron fizethetnek elő 2021-re a Közgazdasági Szemlére! Az 1876-ban alapított lap ma a legrangosabb hazai közgazdasági tudományos folyóiratnak számít. A lapnak 11 száma jelenik meg egy évben. Az MKT tagjai – amennyiben nincs tagdíjelmaradásuk – most féláron, 26.400,- forint helyett 13.200,- forintért fizethetnek elő a folyóiratra. Kérjük, amennyiben élni szeretne a kedvezményes előfizetéssel, az ezen a linken elérhető űrlapon küldje el megrendelését! Az előfizetési díj átutalásához szükséges banki adatokat e-mailen küldi el az érdeklődőknek a Szemle szerkesztősége.

A rendezvényt élőben közvetítjük az MKT YouTube-csatornáján.