Az intézményi közgazdaságtan a témája a Közgazdasági Szemle 2021. januári különszámának, melynek apropóján szakmai kerekasztal-beszélgetést szervez a különszám szerzőivel a Magyar Közgazdasági Társaság és a Közgazdasági Szemle 2021. február 1-jén, hétfőn 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény keynote előadója Csaba László akadémikus, a CEU és a a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaság- és Közpolitika Intézete Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének egyetemi tanára. A bevezető gondolatokat követő beszélgetés résztvevői – Csaba László professzor mellett – Győrffy Dóra, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara Nemzetközi és Politikatudományi Intézetének és a BCE Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének egyetemi tanára; Golovics József, a BCE Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének egyetemi adjunktusa; Hámori Balázs, a tanszéknek egyetemi tanára és Katona Márton Tamás, a tanszék egyetemi tanársegédje. A beszélgetés moderátora a Szemle-különszám vendégszerkesztője, Rosta Miklós, a BCE Gazdaság- és Közpolitika Intézete Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense. Az érdeklődőket Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja köszönti.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=maf177bdc7c7083fdffa64115a22e9ba2
Meeting number: 175 807 9136
Password: Institute2021

A Magyar Közgazdasági Társaság tagjai most féláron fizethetnek elő 2021-re a Közgazdasági Szemlére! Az 1876-ban alapított lap ma a legrangosabb hazai közgazdasági tudományos folyóiratnak számít. A lapnak 11 száma jelenik meg egy évben. Az MKT tagjai – amennyiben nincs tagdíjelmaradásuk – most féláron, 26.400,- forint helyett 13.200,- forintért fizethetnek elő a folyóiratra. Kérjük, amennyiben élni szeretne a kedvezményes előfizetéssel, az ezen a linken elérhető űrlapon küldje el megrendelését! Az előfizetési díj átutalásához szükséges banki adatokat e-mailen küldi el az érdeklődőknek a Szemle szerkesztősége.

Kapcsolódó dokumentumok:
Webex-használati és telepítési útmutató (pdf)