Újabb három évre Borbély Attila egyetemi tanárt, a MOB tiszteletbeli tagját, a Honvédelmi Sportszövetség alelnökét, a Magyar Telekom Nyrt. Felügyelőbizottságának elnökét, az MKT Felügyelőbizottságának tagját választotta elnökévé az MKT Sportközgazdasági Szakosztálya. A pandémia miatt online formában megtartott tisztújításon a szakosztály szavazásra jogosult tagjai az elnökségbe választották többek között Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt, a Magyar Torna Szövetség sportszakmai igazgatóját és Jakabos Zsuzsanna közgazdászt, Európa-bajnok úszót is.

A tisztújító szakosztályi ülés kezdetén Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség frissen kinevezett sportszakmai igazgatója adott áttekintést az érdeklődőknek az olimpiai felkészülés állásáról és a tokiói olimpia elhalasztása okozta kihívásokról. A beszélgetés itt megtekinthető:

Az online beszélgetést az érdeklődők utólag meghallgathatják az MKT podcast-csatornáján is:

Az online módon megtartott tisztújítás során a szavazati jogukkal élő tagok egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg újabb ciklusra a szakosztály tisztségviselőit: elnöknek Borbély Attila egyetemi tanárt, társelnöknek Bács Zoltánt, a Debreceni Egyetem kancellárját, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség alelnökét, titkárnak pedig Gergics Tünde közgazdászt, PhD-hallgatót, a Költségvetési Tanács szakértőjét.

A szavazó tagok ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a szakosztály elnökségi tagjaivá választották Becsky András közgazdászt, a Magyar Úszó Szövetség általános alelnökét; Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt, a Magyar Torna Szövetség sportszakmai igazgatóját; Dékán Tamás közgazdászt, a Debreceni Sportcentrum gazdasági igazgatóját; Hámori Tamás közgazdászt, tenisz szakedzőt; Jakabos Zsuzsanna közgazdászt, olimpikont, Európa-bajnok úszót; Fenyves Veronikát, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánhelyettesét és Nagy Zoltánt, a Magyar Telekom Nyrt. biztonsági főigazgatóját.

A Sportközgazdasági Szakosztály régi és új elnökségi tagjainak ezúton gratulálunk, munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánunk!