A koronavírus sajnos nem teszi lehetővé ezekben a hónapokban a személyes találkozásokat, így a Magyar Közgazdasági Társaság is online formában tartja meg konferenciáit, előadásait, szakmai kerekasztal-beszélgetéseit. Ennek az az előnye mindenképpen megvan, hogy az ország bármely pontjáról be lehet kapcsolódni az MKT szakmai tevékenységébe, és nem igényel utazást egy-egy előadáson, konferencián való részvétel.

A rendezvényeinket szinte kivétel nélkül a Cisco Webex alkalmazásban tartjuk, ugyanakkor törekszünk arra, hogy ne csak térbeli, hanem időbeli korlát és külön regisztráció nélkül is megnézhetők, meghallgathatók legyenek előadásaink – vagyis azok a tagtársaink se maradjanak le semmiről, akik a rendezvény időpontjában éppen nem tudtak a számítógép elé ülni. Ennek érdekében a rendezvényeinket streameljük a YouTube-on is, amelynek nagy előnye, hogy e rendezvények videóanyaga a rendezvény végétől kezdve bármikor, szabadon visszanézhető. A YouTube-csatornánkon már 50 előadást, konferenciát, kerekasztal-beszélgetést nézhetnek meg tagjaink az elmúlt hónapokból.

Javasoljuk tehát tagjainknak, hogy iratkozzanak fel a Magyar Közgazdasági Társaság YouTube-csatornájára, így értesítést kapnak élő, online rendezvényeinkről. A csatornára feliratkozni ezen a linken lehet.

Tavaly októberben elkészült az MKT podcast-csatornája is az Anchor oldalán, ahol – pontosabban itt, és ezen keresztül a Spotify-tól a Google Podcasts-on át az Apple Podcasts-ig valamennyi nagyobb podcast-szolgáltatónál – elérhető az előadásaink, kerekasztal-beszélgetéseink hanganyaga mp3-as podcast formában, így ezeket az előadásokat akár utazás vagy házimunka közben, később is meghallgathatják érdeklődő tagjaink. Javasoljuk tehát tagjainknak, hogy iratkozzanak fel, “kövessék be” valamelyik podcast-szolgáltatónál (például itt) az MKT csatornáját, hogy értesítést kapjanak róla, ha új hanganyag kerül fel.

Örömmel jelentjük: az MKT Facebook-csoportjának taglétszáma a napokban átlépte az 1200 főt. Aki fent van a Facebookon, annak érdemes csatlakoznia az MKT csoportjához, itt is folyamatosan értesítést adunk az MKT-val kapcsolatos hírekről, sajtómegjelenésekről, valamint közelgő rendezvényeinkről. Az MKT Facebook-csoportját ezen a linken lehet elérni.

A Facebook mellett a híreinkkel, meghívóinkkal jelen vagyunk a LinkedIn-en is – a szakmai portál MKT-oldalához ide kattintva lehet csatlakozni.