Demográfiai kihívások, gazdasági következmények – ezzel a címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Demográfiai Szakosztályának felkérésére Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT elnökségi tagja 2020. november 17-én, kedden 14 órától a Cisco Webex alkalmazásban.

A szakmai rendezvény egyúttal a Demográfiai Szakosztály tisztújító ülése is, így az online ülésen Benda József szakosztályi elnök beszámol majd az érdeklődő tagoknak a szakosztály által az elmúlt időszakban végzett szakmai munkáról, valamint a tervekről is.

A szakosztály új elnökségére – a következő hároméves ciklusra – egy online űrlapon adhatják majd le szavazataikat a szakosztály tagjai. Az MKT Alapszabálya értelmében a szakosztályi tisztújítás során azoknak a szakosztályi tagoknak van szavazati joguk, akik a tavalyi (2019. évi) vagy az idei (2020. évi) tagdíjukat rendezték, és nincs egy évnél hosszabb tagdíjelmaradásuk. Az online szavazólap linkjét néhány nappal a rendezvény előtt küldjük el e-mailen a szakosztály szavazásra jogosult tagjainak.

Az online rendezvény megtekintéséhez szükséges adatok:
Az előadás linkje:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mcf8c5abb4af2ea166bed4059b1acf874
Meeting number: 175 396 7536
Password: Demografia2020

A rendezvényt a terveink szerint élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Kapcsolódó dokumentum:
A szakosztály elnökségének beszámolója az elmúlt időszakban végzett szakmai munkáról (pdf)