Kilábalás a pandémia okozta gazdasági válságból a V4-es országokban. Ebben a témában tart online kerekasztal-beszélgetést – a V4-es Közgazdasági Olimpia nemzetközi döntőjéhez kapcsolódva – a Magyar Közgazdasági Társaság és a versenyt szervező, cseh INEV intézet 2020. november 19-én, csütörtökön 10 órától a Zoom alkalmazásban.

A beszélgetés résztvevői: Svatopluk Kapounek, a Cseh Közgazdasági Társaság elnöke, a Brnói Mendel Egyetem tanára; Martin Šuster, a Szlovák Közgazdasági Társaság elnöke, a Szlovák Nemzeti Bank kutatási igazgatója; Bogusław Fiedor, a Lengyel Közgazdasági Társaság alelnöke, a Wloclawi Közgazdasági Egyetem professzora és Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja. A beszélgetés moderátora: Mojmír Hampl, az INEV igazgatósági tagja, a Cseh Nemzeti Bank korábbi alelnöke.

A panelbeszélgetés a YouTube-on (alább) lesz követhető.

A cseh INEV kezdeményezésére elindított, V4-es Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjében, 2020. november 18. és 20. között cseh, lengyel, magyar és szlovák középiskolás diákok – országonként öten – mérik össze pénzügyi-közgazdasági ismereteiket. A verseny döntőjét idén – a pandémiahelyzetre tekintettel – online módon rendezi meg a négy ország közgazdasági társaságaival együttműködve az INEV. A nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász. A Közgazdasági Olimpia támogatója a Visegrádi Alap.

Az online kerekasztal-beszélgetést a YouTube-on követhetik majd figyelemmel az érdeklődők a https://youtu.be/7erEZh6dUos linken.