A transzatlanti kapcsolatok várható alakulása – közelebb vagy távolabb? Ezzel a címmel tart előadást – a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztályának meghívására – Takács Szabolcs, hazánk kijelölt washingtoni nagykövete, korábbi európai uniós ügyekért felelős államtitkár és Brexit-ügyi miniszteri biztos a szavazatok összeszámolásának elhúzódása miatt az eredetileg tervezetthez képest új időpontban, 2020. november 16-án, hétfőn 14 órától a Cisco Webex alkalmazásban. A résztvevőket Iván Gábor, az Európai Unió Tanácsának általános politikai igazgatója, a szakosztály alelnöke köszönti.

A szakmai rendezvényhez kapcsolódóan tartja meg – Fazakas Szabolcs korábbi szakosztályi elnök halála miatt – a rendkívüli tisztújítását az Európai Uniós Szakosztály. Ehhez egy online űrlapon adhatják majd le szavazataikat a szakosztály tagjai. Az MKT Alapszabálya értelmében a szakosztályi tisztújítás során azoknak a szakosztályi tagoknak van szavazati joguk, akik a tavalyi (2019. évi) vagy az idei (2020. évi) tagdíjukat rendezték, és nincs egy évnél hosszabb tagdíjelmaradásuk. Az online szavazólap linkjét néhány napon belül e-mailen küldjük el a szakosztály szavazásra jogosult tagjainak.

Az online rendezvény megtekintéséhez szükséges ÚJ adatok:
Az előadás linkje:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m528dce78acef5a98e96d88439be7e7fb
Meeting number: 175 689 7029
Password: USAEU2020

A rendezvényt a terveink szerint élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.