Erdélyi testvérszervezetünk, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) is elsősorban a digitális térben rendezi meg idei, immár XXIX. Közgazdász-vándorgyűlését 2020. október 10-én, szombaton 9 órától. A Válság – Ellenség vagy lehetőség? című tanácskozáson a járványnak a közoktatást, a gazdaságot, a mindennapi életet befolyásoló hatásait, és e kihívásokra adandó új megoldásokat veszik sorra az előadók. A rendezvényt bárki térítésmentesen követheti a Facebookon.

A tanácskozáson három panelben három különböző ágazat – a vállalkozások, a makrogazdaság és az oktatás – perspektíváját és helyzetét tárgyalják majd az előadók. Az első panelben Bálint Csaba, a Román Nemzeti Bank vezetőtanácsának tagja, makrogazdasági elemző és Nagy Károly, a Promelek vezérigazgatója osztja meg gondolatait a hallgatósággal. A második panelben Geréb László egyetemi docens, a REGA Régiókutató Egyesület elnöke és Farkas Levente, a marketingiskola.ro és a Clarity Consulting tulajdonosa tart előadást. A harmadik panelben Tánczos Levente, a Sapientia EMTE csíkszeredai karának egyetemi tanársegédje és Módi Tímea, a Báthory István Elméleti Líceum tanára beszélget az oktatásban felmerülő lehetőségekről és kihívásokról. Az előadóktól és a programról további információ az RMKT honlapján található.

A konferencia élő közvetítése október 10-én, szombaton reggel 9 órától kezdődik az RMKT Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/rmkt.ro címen.