Az MKT Startup, valamint Demográfiai Szakosztálya kerekasztal-beszélgetéseinek rögzítésével folytatódtak szerdán az idei, rendhagyó, online 58. Közgazdász-vándorgyűlés előkészületei. A hazai közgazdász szakma hagyományosan legnagyobb őszi konferenciájának előadásai és panelbeszélgetései szeptember 24-én 10 órától lesznek megnézhetőek és meghallgathatóak a rendezvény honlapján, a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu címen.

A Covid19 nyertesei és vesztesei – mit csináltunk eddig és mit tervezünk a válság utánra? Ez a címe az MKT Startup Szakosztálya szakmai kerekasztal-beszélgetésének, amelyet Turcsán Tamás, a szakosztályának elnöke, a POZI.io társalapítója, vezérigazgatója moderált. A beszélgetés keretében Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékánja; Kovács Roland, a POZI.io társalapítója, vezérigazgatója és Mezei István, az Evolvens Group Kft. alapítója vitatta meg a hazai startup szektor lehetőségeit és kilátásait a kornavírus-járványt követő időszakban.

A család- és gyermekbarát nyugdíjrendszer kialakításáról beszélgettek az MKT Demográfiai Szakosztályának felkért előadói a szakosztály vándorgyűlési kerekasztal-beszélgetésében, Benda József szocializációkutató, szakosztályi elnök moderálásával. A beszélgetés résztvevői: Banyár József közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált egyetemi docense; Botos Katalin, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professor emeritája, volt miniszter és Németh György szociológus-közgazdász, a Magyar Államkincstár szakembere voltak.

A szekciók panelbeszélgetései – több más tematikus szekció programjával együtt – 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 10 órától lesznek megnézhetők-meghallgathatók a konferencia honlapján. A tanácskozás szeptember 24-25-én élőben streamelt, plenáris programja ide kattintva elérhető.