Életének 64. évében elhunyt Király László György közgazdász, volt APEH-elnök, az MKT Bács-Kiskun Megyei Szervezetének korábbi elnöke.

Király László György a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Tervgazdasági szakán szerzett diplomát 1981-ben. Egyetemistaként a Rajk László Szakkollégium tagja volt. 1984-ben szerzett doktori címet. 1989-ben nevezték ki a Központi Statisztikai Hivatal Bács-Kiskun megyei Igazgatóságának vezetőjévé. 1996-ban lett Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Bács-Kiskun megyei igazgatója, 2002 júniusától az adóhivatal első embere. Alelnöke volt a Magyar Pénzügyi és Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesületének. 2005 májusától a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának tagja volt. 2008 októberében az ő vezetésével alakult újjá a Magyar Közgazdasági Társaság Bács-Kiskun Megyei Szervezete, és 2017 tavaszáig be is töltötte a megyei szervezet elnöki tisztét.

Király László György fotművészként is maradandót alkotott. Egyike volt annak az öt alkotónak, akiknek képei Brüsszelben a magyar elnökség idején az Európai Unió Tanácsának épületét díszítették.

Emlékét szeretettel megőrizzük.

(Fotó: Hírös Város Turisztikai Központ)