A most záruló elnökségi ciklus utolsó döntései között kitüntetések adományozásáról is határozott a Magyar Közgazdasági Társaság elnöksége a napokban.

Az elnökség a Társaság egyik legmagasabb kitüntetését, az MKT első elnökéről elnevezett, posztumusz Láng Lajos-díjat adományozta Fazakas Szabolcsnak, az MKT Európai Uniós Szakosztálya volt elnökének, a szakosztály megalapításáért és az MKT érdekében végzett, lelkiismeretes és áldozatos munkájának elismeréseként. Fazakas Szabolcs váratlan halálával az egyik legaktívabb, leginkább elkötelezett szakosztályi elnökét veszítette el a társaságunk.

 

Az MKT elnöksége Kautz Gyula-díjat adományozott Czakó Erzsébetnek, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanárának, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztálya elnöknek magas színvonalú tudományos tevékenységének, valamint az MKT szakosztályi elnökeként végzett, sokéves szakmai tevékenységének elismeréseként.

 

 

Az elnökség Közgazdász Nagydíjat adományozott Polay Józsefnek, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, a Magyar Közgazdasági Társaság Nagykanizsai Városi Szervezete elnökének az társaság érdekében végzett, három évtizedes, kimagasló szakmai tevékenységének elismeréseként.

 

 

Bízunk benne, hogy a koronavírus-helyzet elmúltával, mielőbb ünnepélyes körülmények között, az MKT szakmai közönsége, közössége előtt adhatjuk át a kitüntető oklevelet a díjazottaknak, illetve Fazakas Szabolcs családjának!