The Role of Blockchain and AI in Enabling Renewable Energy Financing and Trading. Ezzel a címmel tartott volna előadást Alastair Marke, a brit Blockchain & Climate Institute igazgatója, az ASEAN Energy Summit és az UN Asia-Pacific Climate konferenciák korábbi előadója 2020. március 26-án, csütörtökön délután az MKT vendégeként – a rendezvényt sajnos a koronavírus-járvány miatt le kellett mondanunk. Szerencsére a téma iránt érdeklődők nem maradnak le semmiről: Alastair Marke előadását is megnézhetik-meghallgathatják a tervek szerint március 26-tól, a budapesti Brit Nagykövetség, az Okos Jövő Innovációs Klaszter, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében, a „Showcasing UK innovation for the energy sector” című online workshop keretében, a Microsoft Teams online platformon keresztül kerül.

Az angol nyelvű, online konferencia további előadói: Eric Brown (Energy Systems Catapult); Mike McCloskey (Utilidex); Toby Ferenczi (OVO Energy); Ian Heath (Trilliant); Wen-Yu Weng (FTI Consulting); Barnaby King (Qbots Energy); Jake Martin (Chesterfield Special Cylinders) és Márton István (MVM Smart Future Lab).

Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál a brit energetikai ökoszisztéma, a legújabb technológiai fejlesztések, a különféle fintech és digitális megoldások, valamint az Egyesült Királyság meghatározó innovátorainak megismerésére. A Microsoft Teams online platformon minden előadóhoz külön alcsatornát hoznak létre a szervezők, ahol kérdezni is lehet az előadóktól és beszlgetni is lehet más érdeklődőkkel az internetes térben.

Az online konferenciára jelentkezni a https://forms.gle/PZrZb8ZRKHvtqu4K9 címen található úrnal kitöltésével lehet. A regisztrált résztvevőknek a szervezők írják majd meg az előadások elérési útját.