Három megyében is tisztújítást tartott február 26-án, szerdán a Magyar Közgazdasági Társaság: Nyíregyházán, Egerben és Szekszárdon is az eddigi elnök és titkár kapott bizalmat a tagságtól a folytatásra.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnöke a Növekedési Kötvényprogram aktualitsairól tartott szakmai előadást az MKT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlését, szeptember 26-án, szerdán délelőtt Nyíregyházán.

A szakmai előadást követően tartotta meg tisztújítását a nyíregyházi szervezet. A jelenlévő tagok újabb három évre bizalmat szavaztak Mádi Zoltán elnöknek, Lakatos Tibor alelnöknek és Harsági Tünde megyei titkárnak. Az MKT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete elnökségének továbbra is tagjai Bede József és Szabóné Berta Olga. A tisztújító ülésről a Kelet-Magyarország beszámolója ide kattintva, a város honlapjának tudósítása pedig ezen a linken olvasható.

Hazánk 2020. évi és a távlati kilátásairól tartott előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen szerdán. Az előadásról az MTI is tudósított. A beszámoló ide kattintva olvasható. Palócz Éva előadását követően tartotta meg tisztújítását a heves Megyei Szervezet. A jelenlévő tagok egyhangú döntése értelmében újabb három évre Csontos Sándor lett a szervezet elnöke, a titkári feladatokat pedig továbbra is Soós Gabriella látja el. A megyei elnökség tagjai: Csáfor Hajnalka, Aranyosi Tibor, Nagy Imre, Bársony Károly, Szántósi Rafael és – új tagként – Asztalos Gábor lettek.

Tisztjítást tartott szerdán az MKT Tolna Megyei Szervezete is. A szekszárdi rendezvényen a tagok újabb három évre Gáspár Csaba elnöknek és Illés Tamás megyei titkárnak szavaztak bizalmat. A megyei elnökség tagja lett Tóth Anna, az Industria Kft. ügyvezetője is.

(A borítóképen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetünk régi-új elnöksége: Lakatos Tibor, Harsági Tünde, Mádi Zoltán, Szabóné Berta Olga és Bede József)


Sajtóvisszhang:

Felpörgetnék a hazai kötvénypiacot (Kelet-Magyarország)
Tisztújító közgyűlés a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezeténél (Nyíregyhaza.hu)
Növekedési Kötvényprogram (Kölcsey TV)
Idén 3,5 százalékos gazdasági növekedésre számít a Kopint-Tárki (Hirado.hu)

Kapcsolódó dokumentumok:
Nagy Márton előadásának diái (pdf)
Palócz Éva előadásának diái (pdf)