Az európai szemeszter aktualitásairól szervez szakmai beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2020. március 23-án, hétfőn 15 óra 30 perctől Budapesten, az MKT közösségi terében, az Eiffel Palace Irodaház (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) I. emeletén. A témában a bevezető gondolatokat Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja, az MKT elnöke és Győri Enikő európai parlamenti képviselő osztja meg a hallgatósággal (elnökünk március 19-én Brüsszelben, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság [EGSZB] plenáris ülésén vesz részt Luca Jahier EGSZB-elnök meghívására egy, az európai szemeszterről szóló nemzetközi panelbeszélgetésben). Az ülés levezető elnöke Baráth Etele, az EGSZB tagja, korábbi Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke.

A március 23-i rendezvény egyúttal az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának tisztújító ülése is, amely a tisztviselők megválasztásán túl a szakosztály hároméves programjának átbeszélésére is lehetőséget nyújt.

Az ülés határozatképességéhez az szükséges, hogy a szakosztály 2019-ben tagdíjat fizetett tagjainak több mint a fele jelen legyen. Az ülésen a szakosztály tagjai közül azok szavazhatnak, akik a 2019. vagy 2020. évi tagdíjukat befizették. Amennyiben az ülés kezdetekor nincs meg a határozatképesség, úgy az ugyanott 16.30 órától megismételt ülés már a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.