Újabb három évre Zöldréti Attilát választotta elnökévé szerdai tisztújító ülésén a Magyar Közgazdasági Társaság Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztálya. A szakosztály titkári feladatait újabb három évre Szelényi Endre látja el. A jelenlévők Vajda Lászlót, a Földművelésügyi Minisztérium korábbi főcsoportfőnökét, az EU-csatlakozási tárgyalások mezőgazdasági fejezetének egykori főtárgyalóját a szakosztály társelnökévé választották.

Az MKT közösségi terében tartott szakosztályi rendezvény kezdetén Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel a földtörvénnyel összefüggő európai uniós kötelezettségszegési eljárások helyzetéről, illetve az agráriumban zajló generációváltásról. Az előadás diái ide kattintva letölthetőek (pdf).

A szakmai előadást követően tartotta meg tisztújítását a Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztály. A megjelent tagok egyhangúlag szavaztak bizalmat a Zöldréti Attila, Vajda László (b) és Szelényi Endre (j) alkotta elnökségnek.

Kapcsolódó dokumentumok:
Szinay Attila előadásának diái (pdf)
Zöldréti Attila beszámolója a szakosztály elmúlt három évéről (pdf)