Az Európai Unió 2021-2027 évre szóló költségvetési összefüggéseiről, kihívásairól, a költségvetési tárgyalások állásáról szervez szakmai beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya – az eredetileg meghirdetetthez képest új időpontban – 2020. március 2-án, hétfőn 15.00 órától az MKT közösségi terében, az Eiffel Palace Irodaház (Budapest V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) I. emeletén. A beszélgetéshez a bevezető gondolatokat Fazakas Szabolcs, a Magyar Kormány speciális megbízottja európai uniós ügyekben, volt ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter, az Európai Számvevőszék korábbi magyar tagja, volt európai parlamenti képviselő, a szakosztály elnöke osztja meg a résztvevőkkel. (Fazakas Szabolccsal a témában a Népszava közölt friss interjút, amely ide kattintva olvasható.)

A rendezvény egyúttal az MKT Európai Uniós Szakosztályának tisztújító ülése is, amely a szakosztály munkatervének, tervezett programjainak megbeszélésére is alkalmat ad.

Az ülés határozatképességéhez az szükséges, hogy a szakosztály 2019-ben tagdíjat fizetett tagjainak több mint a fele jelen legyen. Az ülésen a szakosztály tagjai közül azok szavazhatnak, akik a 2019. vagy 2020. évi tagdíjukat befizették. Amennyiben az ülés kezdetekor nincs meg a határozatképesség, úgy az ugyanott 16.00 órától megismételt ülés már a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2020. március 6-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.

Kapcsolódó linkek:
Interjú Fazakas Szabolccsal az EU-büzséről