Idén ősszel is megrendezi hagyományos, közös konferenciáját a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács. A tanácskozás előadói 2019. október 4-én, pénteken 9 órától a Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum utca 7.) emeleti nagytermében a Költségvetési Tanács számára készített háttértanulmányokat mutatják be a hallgatóságnak. A konferencián az államháztartás folyamatainak áttekintésén túl szó lesz többek között a világgazdasági kilátások, a munkaerő-piaci trendek és az egészségügy aktualitásainak lehetséges költségvetési kihatásairól is.

A konferencia előadói között ott lesz Baksay Gergely, az MNB Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának igazgatója;  Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza; Balás Gábor, a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ ügyvezetője; Vakhal Péter, a Kopint-Tárki Zrt. tudományos főmunkatársa; Belyó Pál, az ECO-VISTA Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezetője; Antal Judit, az Innovatív Közgazdasági Megoldások Kft. és az OG Research vezető közgazdásza; Cserháti Ilona, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaság- és Társadalomstatisztikai Elemző és Kutató Központjának egyetemi docense; Simon József, az Állami Számvevőszék ellenőrzésvezetője, projektvezetője; Kónya István, az ELKH KRTK KTI tudományos tanácsadója és Bakó Tamás, az ELKH KRTK KTI tudományos segédmunkatársa. A tanácskozás levezető elnöke Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke.

A konferencia tervezett programja ide kattintva letölthető (pdf).

A konferencián a részvétel ingyenes, ám a terem befogadóképességére tekintettel szigorúan regisztrációhoz kötött. Kérjuk, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb október 2-án, szerdán 16 óráig szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen.