A Magyar Közgazdasági Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete a Magyar Nemzeti Bank egykori munkatársainak közreműködésével megemlékezést tart Tolna Károly születésének 100. évfordulója tiszteletére 2019. szeptember 12-én, csütörtökön 14 órától Szolnokon, a Damjanich János Múzeum első emeletén lévő emléktáblánál.

Tolna Károly közgazdász (1919-2006) 1948-tól 36 éven keresztül volt a Magyar Nemzeti Bank dolgozója, amely időszakból 32 évig Békés, illetve Szolnok megye területi igazgatójaként tevékenykedett. A kétszintű bankrendszer kialakításakor már nyugdíjban volt, de az átállás időszakában is szaktanácsadóként dolgozott. Olyan időszakban volt bankigazgató, amikor a megye valamennyi gazdálkodó szervezetének finanszírozását a Magyar Nemzeti Bank végezte. A vállalati fejlesztések katalizátora volt.

A Magyar Közgazdasági Társaság Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének alapító tagja volt, később alelnöke, majd tiszteletbeli elnöke lett. Aktivitásával, szaktudásával, tekintélyével sokat segített a közgazdasági ismeretek terjesztésében, a szakmai közélet szervezésében.

Kapcsolódó dokumentumok:
A megemlékezés meghívója (pdf)