A közgazdaságtan megújulása a válság után, avagy a gazdaságtörténet tapasztalatai a gazdaságpolitikai döntésekben – ebben a témában szervez közös, angol nyelvű konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB-tanszéke 2019. április 26-án, pénteken 10 órától Budapesten, a Sofitel hotelben (Budapest, Széchenyi István tér 2.).

Pleschinger Gyula MKT-elnök és Lehmann Kristóf tanszékvezető köszöntőjét követően a konferencia nyitó előadását Claude Diebolt, a Francia Közgazdasági Társaság elnöke, a Strasbourgi Egyetem professzora tartja. A nyitó előadást követően, 10 óra 45 perctől A gazdaságtörténeti tapasztalatok felhasználása a mai gazdaságpolitikai döntésekben címmel hallgathatnak meg egy panelbeszélgetést az érdeklődők. A panelbeszélgetés résztvevői: Claude Diebolt, a Strasbourgi Egyetem professzora; Botos Katalin, az MKT Társadalomgazdasági Szakosztályának tiszteletbeli elnöke, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professor emeritája, volt miniszter; Bod Péter Ákos, az MTA doktora, a BCE egyetemi tanára, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke; valamint Dombi Ákos egyetemi docens, az ELTE Összhasonlító Gazdaságtan tanszékének vezetője. A beszélgetés moderátora Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja.

A közgazdaságtan megújulása a válság után – gazdaságpolitikai szempontból. Ez lesz a témája a konferencia második panelbeszélgetésének 12 óra 15 perctől. A beszélgetés résztvevői a Budapesti Corvinus Egyetem MNB-tanszékének munkatársai: Vonnák Balázs mesteroktató; Baranyai Eszter mesteroktató és Sebestyén Géza egyetemi docens. A beszélgetés moderátora: Lehmann Kristóf, a tanszék vezetője.

A konferencia nyelve az angol, szinkrontolmácsolást nem biztosítunk.

Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen. Jelentkezéseket a terem befogadóképességéig tudunk fogadni!

 

Kapcsolódó linkek:
A közgazdaságtan reformjáról szervezett, tavalyi konferenciánk