A Szlovák és a Cseh Közgazdasági Társaság – a brnói Mendel Egyetemmel és a Magyar Közgazdasági Társasággal együttműködésben – közös konferenciát szervez 2019. szeptember 12-13-án Brnóban, a Mendel Egyetemen. A konferenca egyúttal tudományos megemlékezés a tervgazdaságból a piacgazdaságba való átmenet 30. évfordulójára a visegrádi országokban. A szervezők a közgazdaságtan és a pénzügyek minden területéről várnak tanulmányokat a kongresszusra.

A tanácskozás fő előadói: Paul De Grauwe (London School of Economics) és Ľuboš Pástor (University of Chicago, Szlovák Nemzeti Bank).

A Szlovák Közgazdasági Társaság külön 500 euróval jutalmazza majd a legjobb tanulmányt szerző és előadó, 35 év alatti közgazdászt.

Az angol nyelvű tanulmányok vázlatát pdf formátumban június 15-ig kérik feltölteni a konferencia rendszerébe a szervezők. A dolgozatok elfogadásáról pedig július 15-ig értesítik a pályázókat.

A konferencián a részvétel ingyenes, ám a szállásáról és az utazásáról minden érdeklődőnek magának kell gondoskodnia. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni legkésőbb július 30-ig lehet ezen az űrlapon vagy a konferencia honlapján.

A konferencia a Visegrad Group Partnership of Economic Associations projekt
keretében valósul meg. A rendezvény támogatója a Visegrád Alapon keresztül
Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya.


Kapcsolódó dokumentumok:

Call for Papers (pdf)

Kapcsolódó linkek:
A konferencia honlapja