A Költségvetési Tanács számára készített háttértanulmányok bemutatására szervezi meg hagyományos, őszi konferenciáját 2018. október 16-án, kedden 9 óra 30 perctől a Kossuth Klub I. emeleti nagytermében (1088 Budapest, Múzeum utca 7.) a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács. Az előadások témái között pedig a makrogazdasági és államháztartási folyamatok bemutatásán túl idén nagy hangsúlyt kapnak az egészségügyi modernizációs lépések hatásai az egészségügy államháztartási finanszírozására, valamint az államháztartási és a magánfinanszírozás eddigi és várható alakulása.

A rendezvényen előadást tart Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank költségvetési és versenyképességi elemzésekért felelős igazgatója; Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék főtitkára; Cserháti Ilona, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaság- és Társadalomstatisztikai Elemző és Kutató Központjának egyetemi docense; Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza; Antal Judit, az Innovatív Közgazdasági Megoldások/OG Research vezető közgazdásza és Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem kutatásvezetője. A konferencia levezető elnöke Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke lesz.

A tanácskozáson a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat mielőbb jelezzék az office.mkt@t-online.hu címen!