Hervay Rozália közgazdászt választotta elnökének szeptember 13-án, csütörtökön Dunaszerdahelyen megtartott tisztújító közgyűlésén felvidéki testvérszervezetünk, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság.

A 2010 óta dunaszerdahelyi központtal működő szervezet szakmai kiadványok készítése mellett különböző konferenciák szervezésében is részt vett, de az elmúlt években a Baross Gábor Terv kidolgozásával hívta fel leginkább magára a figyelmet.

A társulás szakértői újították fel szakmailag a 2014-ben kiadott gazdaságfejlesztési tervet az elmúlt évben is, amely az alapot szolgálta a Magyarország által kínált gazdaságfejlesztési támogatásnak. Ennek köszönhetően több mint 1500 felvidéki vállalkozó jutott támogatáshoz. 2017-ben a társulás elnöke Lelkes Gábor régiófejlesztési szakember volt, aki idén nyáron lemondott az elnöki pozíciójáról, így a társulást a szeptemberi közgyűlésig Rajkovics Péter vezette.

Eközben a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság idén első alkalommal közgazdász találkozót szervezett júniusban a Selye János Egyetemen, amelyre két nap alatt a Kárpát-medence minden térségéből érkeztek szakemberek. Az előadók sorában ott volt Pleischinger Gyula, a 124 éves múltra visszatekintő Magyar Közgazdasági Társaság elnöke is.

A dunaszerdahelyi közgyűlésen a tagok egyeztettek a konferencia jövő évi folytatásáról és egyéb tervezett rendezvényekről is, majd a tanács tagjainak bővítésére is sor került. Ezt követően a vezetőség egyhangúlag megszavazta Hervay Rozália közgazdászt a társulás elnökének. A szakember több évtizede dolgozik a közgazdaság területén, tavaly ősszel pedig Nagyszombat Megye képviselőjének szavazták meg a választópolgárok. Tervei között szerepel a társaság aktív tagjainak növelése és új szakmai rendezvények megvalósítása. Hervay Rozália két gyermek édesanyja. Családjával Nagyszarván él. Közgazdasági végzettségének köszönhetően vállalkozói tanácsadással foglalkozik.

Megválasztásához ezúton gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!