A magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességének helyzete – ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát 2018. szeptember 21-én, pénteken 10 órától a Lurdy Ház konferencia-termében (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.) a Magyar Nemzeti Bankkal és a Magyar Közgazdasági Társasággal szakmai partnerségben a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézete.

A konferencia fővédnöke Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke, az előadók között pedig várhatóan ott lesz Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Monetáris Tanács tagja; Turóczy László, a Pénzügyminisztérium versenyképességért felelős helyettes államtitkára; Chikán Attila akadémikus, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke; Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára; Andor László volt uniós biztos, a BCE tanszékvezetője; Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő és külgazdasági államtitkár és Vakhal Péter, a KOPINT-Tárki munkatársa.

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2018. szeptember 14-ig elpzetesen jelezni a www.kre.hu/kulgazd2018/ honlapon vagy a konferencia.ajk@kre.hu e-mail-címen.