Berki Krisztián tornász és Knoch Viktor gyorskorcsolyázó személyében olimpiai baj­nok előadói is lesznek az 56. Közgazdász-vándorgyűlés sportközgazdasági szek­­ciójának 2018. szeptember 7-én, pénteken 9 órától Debrecenben, a Kölcsey Központban.

A cívis városa ad otthont 2018. szeptember 6. és 8. között az 56. Közgazdász-vándor­gyűlésnek. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája 2007 után tér vissza ismét a cívis városba. A tanácskozásra legalább 900 közgazdászt vár a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból a szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT).

A konferencia egyik legnépszerűbb témája évek óta a sportközgazdaságtan – ami persze nem véletlen. A témának szentelt szekcióban idén a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának elnöke, Borbély Attila; a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, András Krisztina; a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Orendi Mihály és a Debreceni Egyetem kancellárja, az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának társelnöke, Bács Zoltán mellett Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász; Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, az MKT Sportközgazdasági Szakosztálya sportolói tagozatának elnöke; Jakabos Zsuzsanna olimpikon, Európa-bajnok úszó; valamint Géczi Erika olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajakos, előadóművész osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

A konferencia három napja alatt egyébként két plenáris és 19 szekcióülés várja majd az érdeklődőket a debreceni Kölcsey Központban – utóbbiak olyan témákban, mint például a magyar gazdaság növekedésének esélyei, a kelet–közép-európai tőzsdék stratégiái a Brexit után, a biztosítási piac aktuális trendjei, a sportgazdaság kérdései, az Európai Unió 2020 utáni költségvetési kilátásai, vagy éppen az innováció és a foglalkoztatás összefüggései. A konferencia felkért előadói között hagyományosan ott van Matolcsy György jegybank­elnök és Varga Mihály pénzügyminiszter, de várhatóan előadást tart a debreceni tanács­kozáson Günther Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagja és Liam Benham, az IBM európai alelnöke is. Az idei, debreceni közgazdász-vándorgyűlés fóku­szá­­ban az oktatás és a szakképzés és ezek nemzetgazdasági összefüggései állnak majd.

Az 56. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan frissített és bővülő programja megtalálható a tanácskozás honlapján, a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon.