A Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete az Ipari és Vállalkozási Szakosztállyal és a Munkaügyi Szakosztállyal közösen szervezett gyárlátogatáson vett részt 2018. január 12-én a Rieker cipőgyártó- és forgalmazó vállalat révkomáromi logisztikai központjában.

A Rieker cég német eredetű, azonban a központja Svájcban, Thayngen településen található, ami elsősorban adminisztrációs szempontból előnyös. Révkomáromban (Szlovákia magyar határ melletti településén) a vállalat egy logisztikai elosztó központot és egy saját termelést végző gyárat létesített 2001-ben, majd a növekvő igények miatt bővítették 2010-ben.A gyár jelenlegi helyszínén korábban is cipőgyár, a Bata működött. Jelenleg 140-150 főt foglalkoztat a központ, a legforgalmasabb időszakokban idénymunkásokat és diákokat is alkalmaznak, akik munkaközvetítőkön keresztül kerülnek hozzájuk. Szakképzett munkásokból jelentős a munkaerőhiány, a fluktuáció 20 % körüli. Az üzemben csak szlovák állampolgárok dolgoznak a magyar határ közelségének ellenére is. Ez a bruttó munkabér különbségéből és a nyelvi nehézségekből is adódik (a magyarok nem beszélik a szlovák nyelvet, fordítva viszont igen).

A körbevezetésen a vállalat hétköznapi működéséről hallhattunk, miközben végig nézhettük, hogyan kerül be a késztermék a raktárba, illetve az milyen úton kerül elszállításra a vevőkhöz/kereskedőkhöz. Termékeinek nagy részét a vállalat nem itt gyártja, hanem főleg ázsiai országokban (Kína – innen származik az áruk 80 %-a, Vietnam, Tunézia, Marokkó és Románia), ahonnan az áru hajón, vonaton, kamionon érkezik erre a telephelyre. Az áruk 90 %-át konténerben szállítják. Minden terméknek, ami már beérkezik a logisztikai központba, már vevője van. A készletgazdálkodás FILO (First In Lost Out) elven működik, azaz ami először került be a raktárba, azt adják el utoljára.

A beérkezéskor vonalkódok segítségével fél-automatizált rendszeren keresztül szétválogatják a dobozokat megrendelések szerint, kartondobozos vagy zsugorfóliás módszerrel összecsomagolják, majd azokat a raktárakban helyezik el. A „csomagot” egy színes dosszié kíséri, melyben a küldő, a fogadó és a vevő vonalkódjai találhatók. A dosszié színe jelzi az áru útját, amely aszerint változik, hogy későbbi kiszállításra vár, vagy azonnali transzponttal indul is tovább. Az utóbbi esetében fejlett „cserefelépítmény” rendszer szerint konténerekbe rakodják, majd azok a németországi posta-alapon működő központba kerülnek, ahonnan újra kiszállításra kerül a megrendelt helyszínre. Tehát például a Szlovákiából származó megrendelés is először Németországba kerül, majd ezt követően érkezik vissza a megrendelőhöz. Akármennyire is hihetetlen, ez a logisztikai módszer a legköltséghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb megoldás, melynek oka elsősorban a nagy méret és mennyiség miatti optimalizálás.

A logisztikai központ egész évben dolgozik, évente kb. 1 hétig tart a karbantartás teljes leállás mellett. Az információs rendszerük az SAP-hoz hasonló, cipőiparra optimalizált CPA-rendszer, amely a központon belül wifi-technológiával működik.

A központban is láthattuk, hogy a Remonte márka is hozzájuk tartozik, valamint a fejlesztés részeként a Rieker a tradícionális termék, a cipő mellett már női táskákat is gyárt és forgalmaz. Termékeik fogyasztói árát nem a cég határozza meg (arra csak ajánlatot tesz), hanem a kereskedő maga szabja meg.

A komplexum területén saját mintabolt is található, amely elsősorban a vevők által visszamondott rendelésekből és a kifutó modellekből álló termékválasztékot forgalmazza kedvező áron.
Ottjártunkkor már éppen a 2018/19-es modellek gyártását készítették elő. Természetesen az új termékskála titkos, így ezeket nem volt módunk megtekinteni.

Soós Gabriella, az MKT Heves Megyei Szervezetének titkára
Kozma Miklós, az Ipari és Vállalkozási Szakosztály titkára és
Bagó József, a Munkaügyi Szakosztály elnöke