Az Európai Unió 2020 utáni stratégiájáról szervez nemzetközi konferenciát – a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen – 2017. november 27-28-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében (Budapest V., Széchenyi István tér 9.) az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott konferencia előadói és résztvevői többek között olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy milyen trendek várhatók az átalakuló társadalmakban, hogy milyen az a jó kormányzás, amely sikeresebbé teheti az európai integrációt,  hogy a digitalizációval és a technológiai fejlődéssel járó társadalmi és gazdasági változások hogyan járulhatnak hozzá egy élhetőbb és fenntarthatóbb Európához, és hogy az Európai Uniónak hogyan is kellene reagálnia ezekre a kihívásokra annak érdekében, hogy ezek a válaszok hozzájáruljanak a gazdasági növekedéshez, a beruházások bővüléséhez, a munkahelyek teremtéséhez valamint a jóléti rendszerek fenntarthatóságához a kontinensen. A konferencián várhatóan részt vesz és köszöntő beszédet tart majd Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság az Európai Unió egyik konzultatív szerepet ellátó intézménye, melynek tagjai munkaadói és munkavállalói szervezetek és más érdekcsoportok képviseletét látják el az uniós döntéshozatalban. Az EGSZB véleményeket dolgoz ki különböző uniós témákban az Európai Bizottság, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament részére, hidat képezve az EU döntéshozó intézményei és az uniós polgárok között.

A konferencia részletes programja ide kattintva letölthető (pdf).

A tanácskozáson a részvétel ingyenes, de szigorúan előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a részvételi szándékát szíveskedjék mielőbb jelezni az ide kattintva elérhető linken!

A konferencia előadásait az EGSZB várhatóan előben közvetíti az interneten.