Piacgazdaságok az Európai Unióban – ezzel a címmel jelent meg kötete a közelmúltban az Akadémiai Kiadó gondozásában Farkas Beátának, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanárának. (A kötet angol nyelvű változata 2016 októberében jelent meg Models of Capitalism in the European Union címmel a Palgrave Macmillan kiadónál.) A könyvet a Magyar Közgazdasági Társaság és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara szervezésében 2017. június 19-én, hétfőn 11 órától mutatják be Budapesten, az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.).

A kötetet Szabó Katalin professor emerita (Budapesti Corvinus Egyetem) és Muraközy László egyetemi tanár (Szent István Egyetem) mutatja be az érdeklődőknek. A beszélgetést Kovács Árpád egyetemi tanár (Szegedi Tudományegyetem), a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke vezeti.

„Olyan időket élünk, amelyekben mintha ‘az emberiség hirtelen elvesztette volna az egyensúlyszervét’. Ezért a legjobbkor jött Farkas Beáta könyve, amely elmélyült intézményi elemzéssel világítja meg szűkebb környezetünkben, az Európai Unión belül zajló egyensúlyvesztés okait és lehetséges kimenetelét. A könyv súlyos üzenete, amely nyilvánvalóan vitákat vált majd ki, logikusan következik az intézményi gondolkodás sarokkövéből, az útfüggőségből: a differenciált integráció nem átmeneti eltérés egy elérendő biztonságot sugalló végállapothoz képest, hanem egy nyílt rendszer természetes létezési módja.” – írta a kötetről Hámori Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvétei szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen.