A Carbon Tracker Initiative elnevezésű non-profit tanácsadó szervezet vezérigazgatója, Anthony Hobley tart angol nyelvű előadást – a Vertis Environmental Finance, a Magyar Közgazdasági Társaság és a Brit Nagykövetség közös szervezésében – 2017. május 18-án, csütörtökön, 14 órától a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületének Lotz termében (V. Markó u. 29-31.).

Az előadást követően Horváth Ágnes, a MOL-csoport vezető közgazdásza, Samu János, a Concorde Alapkezelő elemzési üzletágvezetője, Tardos Gergely, az OTP Elemzési Központjának vezetője és Gyura Gábor, az MNB Felügyeleti Módszertani Főosztályának vezetője egy angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés keretében vitatja meg a téma magyarországi vonatkozásait. A kerekasztal-beszélgetés moderátora Bart István, az Energiaklub társelnöke lesz.

A rendezvény elsősorban azon szakemberek számára lehet érdekes, akiknek az üzleti tevékenysége kiterjed a pénzügyi műveletekre, a befektetésekre és a kereskedelemre, és bármilyen módon kapcsolódik az olaj- és gáziparban, a szénbányászatban vagy a villamosáram-termelésben érintett vállalkozásokhoz.

Az elmúlt néhány év során a Carbon Tracker Initiative forradalmian új gondolkodásmódot teremtett az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok pénzügyi intézményeinek körében a fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos befektetéseket illetően. Mélyreható pénzügyi elemzések révén ráirányították a befektetési szakemberek figyelmét azokra a kockázatokra, amelyeket a küszöbönálló éghajlat-szabályozás jelent ebben a szektorban. Sikerült közismertté tenniük olyan fogalmakat, mint a „szénbuborék” vagy az „alvóeszközök”, amelyek ma már bevett kifejezések a világ vezető pénzügyi központjaiban és a pénzügyi hatóságok munkája során.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, ám a terem befogadóképességére tekintettel regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek mielőbb jelezni az office.mkt@t-online.hu email-címen. Regisztrációkat a jelentkezések érkezési sorrendjében, a terem befogadóképességéig tudunk fogadni!

A rendezvény meghívója (pdf)