A magyar külgazdaság helye a gazdaságpolitikában – ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara 2017. május 29-én, hétfőn 9 órától a Református Zsinati Székházban (1146 Budapest, Abonyi u. 21.).

A tanácskozás előadói között ott lesz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, Palócz Éva, a Kopint Tárki Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke, Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdásza, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke, Balázs Péter, a CEU egyetemi tanára, az MKT alelnöke, volt külügyminiszter és EU-biztos, Martonyi János, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, volt külügyminiszter, Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára és Becsey Zsolt, a Károli Gáspár Református Egyetem gazdaságdiplomáciai szaktanácsadója, volt külgazdasági államtitkár. A konferencia fővédnöke Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács elnöke.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb 2017. május 25-ig jelezzék a http://www.kre.hu/kulgazd címen elérhető regisztrációs felületen, vagy a konferencia.ajk@kre.hu e-mail-címen.

A konferencia meghívója és programja (pdf)