A Magyar Közgazdasági Társaság május 25-i, országos tisztújító küldöttgyűlését megelőzően ezekben a hetekben tartják meg tisztújító közgyűléseiket az MKT szakosztályai és megyei szervezetei.

Birinyi József népzenekutatót választotta elnökévé február 4-i ülésén a Kultúra-gazdaságtani Szakosztály, a korábbi elnök, Magyari-Beck István professzor a szakosztály tiszteletbeli elnöke lett. A Kultúra-gazdaságtani Szakosztály titkári feladatait a jövőben is Monostoriné Bacsó Anna építész látja el.

Újjáalakult február 28-án a Hoós János halála óta nem működő Társadalomgazdaságtani Szakosztály, amelynek elnöke a korábbi szakosztályi titkár, Trautmann László lett, a szakosztályi titkári feladatokat pedig Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár gazdasági vezetője látja el.

Vass Csaba szociológus, médiakutató lett az MKT Társadalom-gazdaságtani Szakosztályának elnöke – ő Bogár Lászlót váltotta ezen a poszton, aki mostantól a szakosztály alelnöke. A március 6-i tisztújító közgyűlésen a szakosztály titkárává ismét Szalay Zsuzsannát, a BCE adjunktusát választották a tagok.

Nem hozott változást az elnöki és a titkári poszton sem az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának március 21-i tisztújító közgyűlése: a tagok döntése értelmében a szakosztály elnöke továbbra is Ferkelt Balázs, a BGE tanszékvezető egyetemi docense, az MNB Oktatásfejlesztési és Továbbképzési Főosztályának vezetője, míg a szakosztály titkára a jövőben is Szabó Péter, a METRO Magyarország Kft. kontrollere.

Továbbra is Borbély Attila, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rector emeritusa, az MKT Felügyelőbizottságának tagja látja el az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának elnöki feladatait. A szakosztály társelnöke Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja lett. A március 21-én, Debrecenben megtartott közgyűlésen a szakosztály titkárává Gergics Tündét, a Költségvetési Tanács szakértőjét választották a tagok. (A rendezvényről a HajdúPress beszámolója itt olvasható.)

Megtartotta tisztújító közgyűlését az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztálya. A március 22-i rendezvényen ismét Zöldréti Attilát, a FÖMI gazdasági főigazgatóját választották elnökké, Fertő Imre akadémiai doktort, egyetemi tanárt pedig társelnökké a tagok. A szakosztály titkára továbbra is Szelényi Endre, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára.

Nem történt változás az MKT Heves Megyei Szervezetének március 22-i, egri tisztújításán sem: továbbra is Csontos Sándor, az MKB Bank Zrt. fiókigazgatója tölti be a szervezet elnöki posztját, a titkári feladatokat pedig Soós Gabriella, az Eszterházy Károly Egyetem tanársegédje látja el.

Tisztújítást tartott március 27-én az MKT Veszprém Megyei Szervezete is. A Pannon Egyetemen megtartott rendezvényen elnöknek Szikszai Szabolcsot, a Pannon Egyetem Közgazdasági Intézetének megbízott intézetigazgatóját, a Pénzügytan Intézeti Tanszék vezetőjét, a Közgazdaságtan Intézeti Tanszék egyetemi docensét, alelnöknek Neumanné Virág Ildikót, a Pannon Egyetem Nemzetközi Gazdaságtan Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensét, titkárnak pedig Banász Zsuzsannát, a Pannon Egyetem Kvantitatív Módszerek Tanszékének egyetemi adjunktusát választották meg a tagok.

Szolnokon az elnök és a titkár személyében nem hozott változást a március 29-én megtartott tisztújítás: az MKT Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének elnöke továbbra is Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszegyár Zrt. gyárigazgatója, titkára pedig Szűcs Ferenc nyugalmazott bankigazgató. (A Szolnok TV tudósítása ide kattintva megtekinthető, a Szoljon.hu beszámolója pedig ide kattintva olvasható.)

Zalaegerszegen ugyancsak március 29-én tartottak tisztújítást. Az MKT Zala Megyei Szervezetének elnöke továbbra is Berta László, a ZALACO Sütőipari Zrt. vezérigazgatója. A szervezet titkárának Réti Petrát, a Zala Takarékszövetkezet pénzügyi és számviteli referensét választották a tagok. (A tisztújításról beszámolt a Zalaegerszegi Városi TV – a tudósítás ide kattintva megtekinthető, a ZAOL.hu tudósítása pedig ide kattintva olvasható.)

Csaknem változatlan maradt az MKT legnagyobb szakosztályának, a Pénzügyi Szakosztálynak a vezetése is. A budapesti Kossuth Klubban március 29-én megtartott tisztújításon az eddigi elnöknek, Nagy Mártonnak, azMNB alelnökének szavaztak bizalmat a tagok. A szakosztály titkára Lóga Máté, az MNB közgazdásza lett, a korábbi titkár, Nagy Viktória, az MKB Bank Zrt. ügyvezető igazgatója a szakosztály elnökségi tagjaként folytatja a munkáját.

A jövőben is Szabó Zoltán, a Ghibli Kft. ügyvezetője látja el a Logisztikai Szakosztály elnöki feladatait. A március 30-i tisztújításon továbbra is Kunyik Csabát bízták meg a titkári feladatok ellátásával a tagok.

Nem hozott személyi változást a március 31-i tisztújítás az MKT Csongrád Megyei Szervezeténél sem. A tagok ismét Troján Tamást, a Magyar Nemzeti Bank elemzőjét választották elnöknek, a titkári feladatokat pedig továbbra is Szakács Kornél, a Fundamenta személyi bankára látja el.

Bihall Tamásnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének szavaztak ismét bizalmat az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének tagjai a Miskolcon március 31-én megtartott tisztújító közgyűlésen, így elnökként újabb három évre ő irányíthatja a szervezet munkáját. A titkári feladatokat továbbra is Lukács Edit Gabriella látja el. (A Borsod Online tudósítása ide kattintva olvasható.)

Nem hozott változást az MKT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének április 4-i tisztújító közgyűlése sem: a tagok ismét Mádi Zoltánt, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének vállalati üzletágvezetőjét választották elnöknek, a titkári feladatokat pedig a jövőben is Harsági Tünde látja el. (A tisztújító rendezvényről a Nyíregyházi Városi TV tudósítása ide kattintva, a Kölcsey TV tudósítása ide kattintva, a Szabolcs Online beszámolója pedig ide kattintva található.)

Továbbra is Láng Róbert, az Advaltech QSCH Kft. diszponense irányítja elnökként az MKT Baranya Megyei Szervezetének munkáját. A tagok az április 4-i, pécsi tisztújító rendezvényen megerősítették a megyei szervezet titkári posztján Harkai Patrícia Lillát, a Pécsi Tudományegyetem közgazdász hallgatóját is.

Megtartotta szakmai konferenciával egybekötött, tisztújító közgyűlését az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztálya. Az április 5-i rendezvényen a tagok ismét Czakó Erzsébetet, a Budapesti Corvinus Egyetem GTK Vállalatgazdaságtani Intézetének igazgatóját választották elnöknek. A titkári feladatokat eztán is Kozma Miklós, a BCE GTK Vállalatgazdaságtani Intézetének egyetemi docense látja el.

Nem változott az elnök és a titkár személye az MKT Munkaügyi Szakosztályánál sem. Az április 6-i, szakmai konferenciával egybekötött, tisztújító rendezvényen a tagok ismét Bagó Józsefnek, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadójának szavaztak bizalmat az elnöki poszton, titkárnak pedig újraválasztották Józsa Mártát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csoportvezetőjét.

Az Ellenőrzési Szakosztály április 11-i tisztújító közgyűlésén a tagok továbbra is a szakosztály eddigi elnökének, Zsakó Enikőnek, az OTP Bank Nyrt. ügyvezetőigazgató-helyettesének szavaztak bizalmat. A szakosztály titkári feladatait a jövőben Lévai Tamás, az UniCredit Jelzálogbank Zrt. belső ellenőrzési vezetője látja el.

Nem hozott változást az elnök és a titkár személyében az Informatikai Szakosztály április 21-i tisztújító közgyűlése. A szakosztály elnöke továbbra is Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója, a szakosztályi titkári feladatokat pedig újabb három évre Szűcs László, a Nord-Paper cégcsoport operatív igazgatója látja el.

Nem történt változás az Egészségügy- és Egészség-gazdaságtani Szakosztály vezetésében sem: az április 25-i szakosztályi közgyűlés döntése értelmében az elnöki feladatokat továbbra is Péntek Márta, a Budapesti Corvinus Egyetem Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszékének egyetemi tanára, a titkári feladatokat pedig Brodszky Valentin, a tanszék egyetemi docense látja el.

Továbbra is Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke. A tagok az április 25-i közgyűlésen emellett arról is döntöttek, hogy a szakosztály titkára a jövőben is Heil Péter, az Altus Zrt. igazgatója legyen.

Megtartotta tisztújító közgyűlését április 27-én az MKT Nagykanizsai Városi Szervezete is. A tagok ismét Polay Józsefet választották elnöknek. A nagykanizsai szervezet titkári feladatait a jövőben is Némethné Szerdahelyi Éva látja el.

Teljesen új elnökséget választott a május 3-i közgyűlésen az MKT Felelős Vállalatirányítási Szakosztályának tagsága. A szakosztály elnöki feladatait a következő három évben Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója látja el. Szakosztályi titkárnak Jendrolovics Pétert, a BÉT nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató-helyettesét választották a tagok.

Továbbra is Nábrádi András egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének igazgatója az MKT Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke. A tagok a május 11-i közgyűlésen ismét Teleki András bejegyzett könyvvizsgálót választották a szervezet titkárává.

Újabb három évre Chikán Attila akadémikus, közgazdász professzor, volt gazdasasági miniszter az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke. A május 15-i tisztújító közgyűlésen a szakosztály titkárává Laczkó Tihamér közgazdászt választották a tagok.

Megtartotta újjáalakuló, tisztújító közgyűlését a Bács-Kiskun Megyei Szervezet is. A május 23-i ülésen a tagok Finta Zitát, a Pallas Athéné Egyetem kancellárját választották meg elnöknek. A megyei szervezet titkára Kádárné Balla Anita, a Pallas Athéné Egyetem ügyvivő szakértője lett. A megyei elnökség további tagjai Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Szenes Márton, a megyei szervezet korábbi titkára lettek.