A magyar közgazdasági gondolkodás a rendszerváltás előtt – ezzel a címmel szervez minikonferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság Társadalomgazdasági Szakosztálya a Kultúra-gazdaságtani Szakosztállyal és a
Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezetével karöltve 2017. március 6-án, hétfőn 16 órától a BCE Fővám téri épületének (Budapest IX. kerület, Fővám tér 8.) III. emeleti 3001-es termében. A rendezvény egyúttal a Társadalomgazdasági Szakosztály tisztújító rendezvénye is lesz.

A konferencián bevezető előadást Vass Csaba, a gazdaságtudomány habilitált doktora tart, majd Bélyácz Ivánnak, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanárának és Szegő Andrea szociológusnak az előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A rendezvény moderátora Magyari Beck István, a Budapest Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MKT Kultúra-gazdaságtani Szakosztályának elnöke lesz.

A konferencia szünetében tartja meg az MKT Társadalomgazdasági Szakosztálya a tisztújító közgyűlését. A közgyűlés határozatképességéhez az szükséges, hogy a szakosztály 2016-ban tagdíjat fizetett tagjainak legalább a fele plusz egy fő jelen legyen. Határozatképtelenség esetén az ugyanott, a konferencia végén megismételt közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.