A közfoglalkoztatás mint helyi fejlesztés – ezzel a címmel tart szakmai műhelykonferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya valamint a Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja – A Magyar Tudomány Ünnepe keretében – 2016. november 24-én, csütörtökön 15 órától a Belügyminisztérium Márvány Aulájában (1051 Budapest, József Attila utca 2-4.).

A rendezvényen Váradi Monika Mária, az MTA KTI Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa Az értékteremtő közfoglalkoztatás arcai – a helyi fejlesztés korlátai címmel tart előadást. Ezt követően Csoba Judit, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára Komplementer vagy rivális modellek? Kísérletek a hátrányos helyzetű csoportok életminőségének javítására, munkaerő-piaci integrációjára címmel ad áttekintést újabb kutatásairól. Harmadikként Bodnárné Boda Dorottya, a Belügyminisztérium Statisztikai, Elemzési és Monitoring Főosztályának kutatója Közösségből építkező gazdaság – A Start mintaprogramok jó gyakorlatai Baranyában című előadásában egy empirikus kutatás tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal. A fórum moderátora Chikán Attila akadémikus, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2016. november 21-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen. További regisztráció a határidő lejártát követően, illetve a helyszínen már nem lehetséges!