A tudomány oldal képviselőjeként a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke, Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója tölti be a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) soros elnöki tisztét 2016. december 16-dikáig. A megbízatáshoz ezúton gratulálunk!

Az NGTT az Országgyűléstől és a kormánytól független, konzultációs, javaslattevő és tanácsadó testület, amely a munkaadói és munkavállaló érdekképviseleti szervezetek, a gazdasági kamarák, a nemzetpolitika területén tevékenykedő civil szervezetek, a tudomány és a művészet belföldi és határon túli magyar képviselői, valamint a bevett egyházak közötti társadalmi párbeszéd legátfogóbb, sokoldalú konzultatív fóruma. A testület annak idején, 2011-ben azért jött létre, hogy megvitassa a gazdaság és a társadalom fejlődését érintő átfogó ügyeket, a kormányzati ciklusokon átívelő nemzeti stratégiákat, valamint a harmonikus és kiegyensúlyozott gazdasági fejlődéshez szükséges szociális modellek kidolgozását és megvalósítását.

A közelmúltban módosított NGTT-törvény alapján a tanácsban, a tudomány oldal képviselői között a Magyar Közgazdasági Társaság két szakértővel képviselteti magát. Palócz Éva mellett az MKT második delegáltjának személyéről hamarosan dönt az MKT elnöksége.