A Magyar Közgazdasági Társaság Alapszabályának 17.§-a értelmében az MKT-nak nem csak természetes személyek, de jogi személyek is lehetnek a tagjai. (Jogi tagjaink listája ide kattintva olvasható.) Az MKT éves küldöttközgyűlése 2015 májusában döntött a jogi tagsági rendszer átalakításáról. A célunk az volt, hogy a jogi tagi rendszer átalakításával a korábbinál több szolgáltatást tudjunk nyújtani mindazoknak a cégeknek, szervezeteknek, akik megtisztelnek minket a jogi tagságukkal és ezzel együtt a támogatásukkal.

A küldöttközgyűlés döntésének megfelelően 2016-tól a jogi tagdíjak rendszere a következőképpen alakul – az Alapszabályunk értelmében természetesen az egyéni megállapodások lehetőségét is nyitva hagyva –:

1. Az MKT jogi tagsági díjának minimális összege évi 25.000,- Ft.
2. A jogi tagok a jogi tagdíjuk összegének arányában megjelenési lehetőséget kapnak az MKT kommunikációs felületein:
a. évi 25.000 és 99.999,- Ft közötti tagdíj esetén a jogi tag neve megjelenik az MKT honlapján;
b. évi 100.000 és 199.999,- Ft közötti tagdíj esetén a jogi tag neve megjelenik az MKT honlapján, és aktív linkként mutat a jogi tag honlapjára;
c. évi 200.000 és 499.999,- Ft közötti tagdíj esetén a jogi tag logója is megjelenik az MKT honlapján, aktív linkként mutatva a jogi tag honlapjára;
d. évi 500.000,- és 999.999 Ft jogi tagdíj esetén a c.) pontban foglaltak mellett a jogi tag logóját feltüntetjük a közgazdász-vándorgyűlés szponzori falán is;
e. évi 1.000.000,- Ft jogi tagdíj fölött a d) pontban foglaltakon túl a jogi tag számára az MKT 2 fő számára részvételi biztosít vendégként a közgazdász-vándorgyűlésen.

Emellett jogi tagjaink természetesen meghívót kapnak rendezvényeinkre, konferenciáinkra, valamint esetenként lehetőséget tudunk biztosítani számukra a megjelenésre az MKT elektronikus hírlevelében is.

Mint szinte minden civil szervezet, így a Magyar Közgazdasági Társaság számára is nagyon nehéz forrást szerezni a mindennapi működéssel kapcsolatos költségekre, kiadásokra. Adományozóink, támogatóink részéről sajnos mi magunk is megérezzük a különadók hatását, a személyi jövedelemadó rendszerének átalakításával pedig a felajánlott egy százalékokból kapott támogatásunk is számottevően csökkent az elmúlt években. Szakmai munkánk színvonalának fenntartásához kiemelten számítunk tagjaink – különösen jogi tagjaink – nagylelkűségére.

Kérjük, hogy amennyiben jogi tagjaink úgy gondolják, hogy az MKT új jogi tagi rendszerének megfelelően az elmúlt évben, években vállalt jogi tagdíjánál magasabb összeggel támogatnák a Társaságunk tevékenységét, úgy azt mielőbb jelezzék titkárságunknak az office.mkt@t-online.hu címen.

Szeretnénk felhívni jogi tagjaink és támogatóink figyelmét az adományozás és a tartós adományozás lehetőségére is. A Magyar Közgazdasági Társaság közhasznú szervezet, így ha egy vállalat, vállalkozás tartós adományozás keretében nyújt nekünk támogatás, a társasági adóról szóló törvény értelmében dupla társaságiadó-kedvezmény igénybe vételére lesz jogosult. Az adományok és a tartós adományok után igénybe vehető kedvezményekről itt olvasható részletes tájékoztatás.

Amennyiben jogi tagként szeretne csatlakozni társaságunkhoz, azt ide kattintva teheti meg!