A Sanatmetal egri üzemébe szervezett vállalatlátogatást 2016. január 22-én a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete és az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztálya. Az üzembejárás előtt Farkas József ügyvezető igazgatóval szakmai beszélgetésen vett részt a közel 30 fős közgazdász csoport. A beszélgetés rövid összefoglalója olvasható az alábbiakban.

A vállalatról

A Sanatmetal egy egri székhelyű vállalat, mely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. A vállalat jogelődje a rendszerváltás után alakult meg, mikor a korábban állami tulajdonban lévő Heves Megyei Finommechanikai Vállalat privatizációja utána létrejött a Sanatmetal Farkas József ügyvezető igazgató vezetésével. A vállalatot különböző formában azóta is ő tulajdonolja, és napi szinten vezeti. 1996-ban az amerikai-angol DePuy nevű céggel vegyesvállalattá alakult, ami 1999-ben egy, a DePuy tulajdonosi szerkezetében történt változás miatti kényszerű visszavásárlás következtében újra 100%-os magyar tulajdonba került. Bár az különválás kényszerű lépés volt, a Sanatmetal profitált a vegyesvállalati létből, mivel a DePuy követelményrendszerének köszönhetően a szakmai színvonal növekedése biztosított volt.

Az M1 Profit7 műsorának tudósítása a látogatásról

Eredmények

A vállalat az 1992-es alapítás óta szinte folyamatos növekedési pályán van, növekedési üteme az egész gazdaságot sújtó makrogazdasági események hatására esett vissza a 2008-es válság hatására. A vállalat ennek köszönhetően ma már éves szinten 4 milliárd forintos árbevételre tesz szert. Az üzleti eredményesség szakmai elismerésekkel is párosult: a vállalat számos díjat nyert a működése során. Ezek közül kiemelkedik a 2002-es Nemzeti Minőségi Díj, a 2006-os Magyar Termék Nagydíj és az, hogy 2014-ben ugyanabban a kategóriában, de két külön szervezetnél nyerte el a Magyar Innovációs Nagydíjat és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díjat.

Termékportfólió

A vállalat öt termékcsoportot gyárt, amelyek a szervezetben a divíziók alapját is képezik. Ez alapján külön termékcsoportot képeznek a traumatológiai, az ortopéd, a gerinc és fog problémák kezelésre gyártott termékekre, ezen felül az állatgyógyászat területére is gyárt a Sanatmetal. A cég több mint 25.000 féle terméket gyárt végfelhasználás céljából valamint 3000 féle olyan terméket, melyet partnereknek értékesít, akik azt még további termékekbe építik be.

Az értékesítés struktúrája

A Sanatmetal közel 40 országba értékesít termékeket, ami kihívást jelent a cégnek: a globalizációnak köszönhetően mindig alkalmazkodnia kell a helyi piac sajátosságaihoz. A vállalat export-orienált cég, árbevételének 34%-a származik a hazai értékesítésből szemben a 41%-os direkt export részesedéssel. A saját leánycégek értékesítése 16%-ot tesz ki az árbevételből, míg a további felhasználásra való értékesítés, többnyire multinacionális cégeknek 9%-ot jelentett a cég 2015-ös év végi árbevételéből.
A jogi, illetve kereskedelmi korlátok betartatása és az üzletmenet gördülékenyebbé tétele érdekében a vállalat négy országban tulajdonol leányvállalatot. Így már Németországban, Törökországban, Romániában és Oroszországban is működik olyan cég, amely a magyarországi Sanatmetal tulajdonában áll.

Szervezeti felépítés

A magyarországi Sanatmetal alkalmazásában 225 ember áll. A szervezetben 94 szellemi és 131 fizikai munkás dolgozik. Számos mérnököt, illetve logisztikai munkatársat foglalkoztat a cég, de a munkaerő nagyobb részét szakmunkások teszik ki.
A vezetőség mátrix szervezet felépítését tűzte ki célul a vállalat növekedésének koordinálása során. Ennek megfelelően, bár külön divíziót képez a traumatológiai, az ortopéd, a gerinc- és fog- és állatgyógyászat, de mindegyik divízió kapcsolatban van a helyi kirendeltségekkel, valamint a funkcionális szervezeti egységekkel, mint például a logisztika, bel- és külkereskedelem, műszaki, marketing és gazdasági igazgatósággal. A Sanatmetal a leányvállalatokon kívül üzemeltet még egy budapesti irodát is, ahol főleg folyamattervezés, illetve kutatás zajlik.

Kihívások és megoldások

Magyarországon 225-en állnak a Sanatmetal alkalmazásában, és a létszám megfelelő bővítése kulcsfontosságú kérdés a vállalat további növekedése szempontjából. 2016 elején közel 35 betöltetlen pozícióval rendelkezett a cég, ami főképpen a helyi szakemberhiányból adódott. A vállalat helyi versenytársa a munkaerőpiacon a Bosch és a ZF. A Sanatmetal képes versenyezni a külföldi multinacionális cégek leányállatainak állásajánlataival is: nem ritka, hogy bizonyos munkakörökben mind a Sanatmetalnál, mind a fent említett cégek egyikénél megfordul egy dolgozó. Farkas József ügyvezető igazgató hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy a Sanatmetal belülről neveli ki a vezetőit. Ennek oka, hogy a kis- és középvállalatokra jellemző munkaszervezést nem lehet összehasonlítani a nagyvállalatoknál tapasztalhatóval: a vezetői munkakörök sokkal kevésbé specializáltak, így sokszor jelent kihívást ez egy multinacionális környezetből érkező vezető számára.

Iparági sajátosságként felmerült a lejárt vevői követelések kiemelkedő mértéke. Mivel az árbevétel 34%-a Magyarországról származik, ahol a vevőkör főként a magyar egészségügyi intézményekből tevődik össze, a Sanatmetalt negatívan érinti az egészségügyi szektor instabil pénzügyi helyzete, ami jócskán túllépett fizetési határidőkben mutatkozik meg. Ez a Sanatmetal számára megnehezíti a finanszírozást, likviditási kihívások elé állítja a cég vezetését. A vállalat stabil banki kapcsolatokkal rendelkezik: 2014 év végén 440 millió forintos folyószámlahitele volt egy kereskedelmi banknál.

A vállat pénzügyi eredményességének biztosítása érdekében korszerű vállalatirányítási rendszert alkalmaz, melynek beüzemelése eddig számos kihívásba ütközött. Mivel a cég több mint 31.000 féle terméket gyárt, a különböző controlling mutatószámok megalkotása különösen nagy feladatot jelentett. A nemzetközi működés nyomán a vállalatnak az IT-támogatáshoz az internetkapacitással szemben is nőttek az igényei, amelyek helyi fejlesztést is szükségessé tesznek a szolgáltatónál.

Az egészségügyi termékekre jellemző módon az iparági szabályozás nagyon szigorú. Ennek következtében a cég nem csak pénzügyi, hanem szakmai auditoknak is meg kell, hogy feleljen. A Sanatmetal az ANVISA-szabványnak is megfelel, ami a szigorúan szabályozott brazil piacon való részvételhez elengedhetetlen.

Fejlesztési tervek

A vállalat vezetésének célkitűzése, hogy 2020-ra a 9 milliárdos éves árbevételt elérje. Ehhez szükséges az egri telephely gyártási kapacitásának maximalizálása, ami a folyamatos műszak bevezetésével, valamint az infrastruktúra fejlesztésével valósulhat meg.

A 9 milliárdos árbevétel eléréséhez nagyban hozzájárulhat a Sanatmetal legújabb fejlesztése, a WIWE néven forgalmazott, okostelefonnal együtt használható egészségügyi mérőszerkezet, illetve alkalmazás. A cég álláspontja szerint a piacon ma nem található ehhez hasonló termék, ami figyelemre méltó növekedési potenciált prognosztizál. A termék előnye, hogy jól skálázható, nagy mennyiségben is gyártható, növekvő profitráta mellett. Könnyen használható volta, valamint ergonomikus kialakítása nem csak az idősebb korosztály tetszését, hanem a fiatal, egészségtudatos vásárlók szimpátiáját is elnyerheti. A WIWE az EKG-görbe tulajdonságait kiértékelő intelligens algoritmus segítségével mutatja meg a hirtelen szívhalál és a stroke kockázatát. A WIWE egyik fő funkciója az EKG-mérés, ezt ki is értékeli. A kiértékelés felhívja a figyelmet az EKG-görbén előforduló, a normálistól való esetleges eltérésekre. A WIWE ezen kívül a vér oxigén szintjének mérésére is alkalmas. Az eszköz használata 1 percbe telik, de ez alatt az idő alatt sok információt tudhatunk meg magunkról. A mérés eredményeit elküldhetjük az orvosnak akár e-mailben is.

Összegzés

A Sanatmetal nem csak Heves megye, de egész Magyarország egyik példaértékű export-sikertörténetét jelentette az elmúlt 24 évben. A további növekedési pályája attól is függ, hogy mennyire sikerül megerősíteni a piaci pozícióit a folyamatosan változó nemzetközi piacokon valamint, hogy milyen szinten és mennyire gyorsan sikerül megoldani a fennálló munkaerőhiányt.

***
Az összefoglalót készítette: Bifkovics Bettina, Buczi Tamás, Gyárfás Adorján. Szerkesztette: Bifkovics Bettina és Gyárfás Adorján. Az összefoglalót ellenőrizte: Kozma Miklós, az MKT Ipari és vállalkozási szakosztályának titkára.